Morrison (England) og Molinari (Italia) leverte begge bunnsolide 62-runder (-9) i den første runden av Europatour-turneringen Barclays Singapore Open, og troner dermed sammen øverst på leaderboardet. Spillerne har ingen problemer med å score lavt på Sentosa GC-banen i Singapore, og totalt ligger hele 81spillere under par. Med de 60 beste som klarer cuten betyr det at den i skrivende stund ligger på to under par.

To slag bak denne grensen ligger blant annet Phil Mickelson, som spiller sin første turnering på en måned. Mickelson sa før turneringen at han håpet hans erfaring fra spill på banen tidligere kunne gi ham et fortrinn, men det så ikke ut til å gi ham noen nevneverdige fordeler torsdag. 109 spillere gjorde det enten bedre eller like godt som ham.

Edoardo Molinari, som i fjor var med på europeernes Ryder Cup-vinnende lag, står uten seire denne sesongen sammenlignet med fjorårets to stykker. I år er en åttendeplass fra januar hans beste plassering, noe som forøvrig også er hans eneste topp ti-plassering for året. Først og fremst var det putteren som skal ha takken for hans lave score torsdag.

– Det løsnet endelig på green. Dette var første gang på lang tid at jeg har puttet bra. Jeg har jobbet med de samme tingene hele tiden, men tirsdag ettermiddag hadde jeg en ekstra god økt på green. Jeg prøvde å gjenskape noen av følelsene fra da ute på banen i dag, og det føltes veldig bra. Jeg hadde rundt 25 eller 26 putter i dag, men det viktigste var at jeg senket alt innenfor tre meter. Det er det man må gjøre på denne banen, for den er kort og det er viktig å score lavt, fortalte 30-åringen til europeantour.com etter runden.

– Jeg sliter vanligvis på bermudagress, men jeg likte å putte på disse greenene. Det var en veldig bra golfrunde. Jeg ville vært fornøyd med fem eller seks under på starten av dagen, så jeg har all grunn til å være fornøyd, konkluderer han.

Eirik Tage Johansen deltar ikke i ukens turnering.