Fairwaywood 2015

 

I de fleste tilfeller lanseres det fairwaywood og hybrid i samme serie som drivere. Unntaket er spesielle køller som Callaways Big Bertha Alpha 815, 815 DD og Nike Vapor Flex. Årets Big Bertha Alpha inkluderte en fairwaywood, det samme skjer kanskje neste år. Nike har ikke planer om å slippe fairwaywood med justering av tyngdepunkt.

 

Hos fairwaywoods er det spennende å følge med på de forskjellige versjonene som lanseres. Det er nå ganske vanlig å slippe en standard- og en pro-/tourversjon. De har veldig forskjellige egenskaper og gjør køllekategorien mer variert. Hodestørrelse og standardskaft er de to viktigste punktene å være oppmerksom på.

 

De siste to årene har vi sett en voldsom økning i kvalitet og prestasjoner fra fairwaywoods. Kampen om den lengste er vunnet av Callaway. Hvis lengde er ditt eneste krav må du se på X2 Hots oppfølger. Eller faktisk bare kjøpe X2 Hot, og faktisk X Hot, på tilbud.

 

Bak dem er det tett. De fargerike fra Cobra og Mizuno blir sikkert kule og interessante. TaylorMade kommer sterkt, AeroBurner blir en tilgivende og lang kølle. Som nærmeste utfordrer til Callaway seiler faktisk Titleist opp.

 

915F er en skikkelig god kølle. Under lanseringen på Belfry viste den at den kan bringe fram utrolig lengde kombinert med skikkelig tourfølelse. Vi ble overbevist. Den er også mer tilgivende enn før og de to versjonene har distinkte forskjeller som passer til sine målgrupper.

 

Wilson

D200

 

Mizuno

JPX 850

 

 

 

 

 

Callaway

Oppfølger til X2 Hot i to versjoner, standard og pro, og mulig Big Bertha Alpha 815.

 

TaylorMade

R15
AeroBurner

 

 

 

Titleist

915F
915Fd

 

Cobra

Fly-Z
Fly-Z+
Fly-Z XL

 

 

 

Nike

Vapor Pro

Vapor Speed

 

Cleveland

CG Black

 

Srixon

Z F45

 

 

 

Ping

Trolig G30 Tour.

 

 

Hybrid 2015

 

Også her må vi nevne Titleist. 915H har vesentlig bedre fasong enn tidligere versjoner. Den er ikke tåtung som før og vi mener den er en anelse mer tilgivende. Titleist sikter seg inn mot normale golfere i 2015, ikke bare de beste.

 

Vi er også spent på TaylorMade R15. Kan den følge opp SLDR? Det var jo kanskje den råeste hybriden i 2014.

 

Hybrid er en kategori som nå ruller videre uten at det helt store skjer. Det dukker opp meget gode køller hvert år. Ingen lager dårlige hybrider, det virker nesten umulig. Høyere loft er et område flere norske golfere bør utforske. Hvis det ikke skjer så mye med selve køllene, prøv de versjonene som finnes. Mange har problemer med å beherske 5er jern og lengre. De kan man med fordel starte allerede på #5 hybrid for å få fin høyde på slagene og jevnt god uttelling. Dette har blitt sagt i flere år nå, men det er fremdeles mye å hente for den gjennomsnittlige golferen ved å følge rådet.

 

Vi tipset om utgående X2 Hot og neste gamle X Hot som gode kjøp for fairwaywood. Blant hybridene vil vi trekke fram anonyme TaylorMade JetSpeed. Svært tilgivende og du finner den sikkert til glimrende pris nå. Gode spillere bør se etter Titleist 913H på salg.

 

 

Wilson

D200

 

Mizuno

JPX 850

 

Callaway

Big Bertha

Oppfølger til X2 Hot i to versjoner, standard og pro.

 

 

 

TaylorMade

R15
AeroBurner

 

Titleist

915H

 

Cobra

Fly-Z
Fly-Z XL

 

Nike

Vapor Pro
Vapor Speed

 

Cleveland

CG Black

 

Ping

Trolig G30 Tour.

 

Srixon

Z H45