Bergenseren fortsatte sin turbulente debutsesong med sin tredje missede cut på tre uker i Italia fredag. Børsheim lå nede på 121. plass etter åpningsrunden (+2), og falt ytterlige et slag tilbake fredag.

 

Børsheim var tre over par for dagen etter halvspilt runde, og var da praktisk talt ute av kampen om å klare cuten. Med tre strake birdies fra hans 10. til 13. hull øynet han et ørlite håp, men med nok en bogey på hans 15. hull var han ute av det. 

 

Med en totalscore på tre over par endte han til slutt på 114. plass, seks slag bak cutgrensen. 

 

Det er jevnt i motsatt ende av leaderboardet, og hele seks spillere deler ledelsen etter halvspilt turnering. Simon Wakefield (England), Maarten Lafeber (Nederland), Pelle Edberg (Sverige), Peter Lawrie (Irland), Jamie Donaldson (Wales) og David Lynn (England) er alle åtte under par. Enda jevnere er det slaget bak, der syv spillere deler 7. plassen. Blant dem er Marianne Skarpnords kjæreste, Richard Green, samt de to danskene Søren Kjeldsen og Thorbjørn Olesen.

 

Runde 1

Knut Børsheim slet med stabiliteten i åpningsrunden av Sicilian Open i Italia.

Torsdagens første runde på Verdura Golf & Spa Resort bød på nok et fargerikt scorekort for Knut Børsheim. Bergenseren spiller sin fjerde Europatour-turnering for året, og har med begrensede spillemuligheter slitt med stabiliteten. Resultatet har vært mange bogeys og birdies, men få par. I dag ble det mer av det samme.

 

Børsheim fikk en verst tenkelig start på runden med dobbelbogey på det første hullet, etterfulgt av en bogey to hull senere. På det fjerde svarte han med birdie, og gjorde derfra fire strake par. På hull ni skulle det imidlertid smelle igjen med dagens andre dobbelbogey på de første ni. Med fire over for dagen etter halvspilt runde hadde han en tøff jobb foran seg i innspurten, men heldigvis klarte han å hente seg inn noe.

 

Med fire birdies, to bogeys og tre par på de siste ni hentet han seg inn til to over par og 74 slag. Det holder til en foreløpig 121. plass, mens store deler av feltet fortsatt er ute på banen. Skal han unngå å misse sin tredje strake cut på Europatouren, er han dermed avhengig av en god runde fredag.

 

– Pluss to i dag. Gjør en god back nine, så avslutter med en god følelse, skrev han på sin Facebook-profil etter runden.

 

Av kun 11 turneringsrunder så langt i år var dette forøvrig hans 7. runde over par. 

 

Børsheim pratet med Bergens Tidende i forkant av turneringen. Her innrømmet at han har hatt en problematisk start på sin Europatour-karriere.

 

– Jeg har slitt, jeg har ikke fått flyt i spillet, ikke klart å score. 

 

– Jeg har slitt de siste to ukene, men kan ikke gjøre annet å håpe det løsner. Det vanskelige i golf er å være tålmodig. Jeg prøver for hardt, sier han til sin lokalavis.

 

Danske Søren Kjeldsen har kommet best i gang på Sicilia. Etter en knallsterk runde på syv under par leder han med ett slag på svenske Joakim Lagergren og Alex Haindl fra Sør-Afrika.

 

Norsk Golf kommer tilbake med mer. 

 

Les også: De norske på tourene