Tekst: Lars Otto Bjørnland

 

Årets Nordea Pairs Norgesfinale ble en suksess for de 54 lagene (108 spillere) fra 48 klubber rundt om i hele landet. På en fremragende bane i strålende sommervær i høstmåneden september. Og lørdagens finale var den 28. utgaven – første gang var i 1987 under navnet Saab International Pairs.

 

Hele 3800 spillere fra 122 klubber har vært med i klubbkvalifiseringene – en økning på rundt ti prosent fra i fjor. Det forteller sitt tydelige språk om at en slik massemønstring appellerer til det golfspillende norske folket.

 

Hos vinnerlaget var det pappa Oddbjørn Elgstøen (53) som dro lasset. Med hcp 4 gikk han rundt på to over banen og noterte alene hele 39 poeng. Sønnen Kasper (17) med hcp 24 bidro også med sitt og med totalt 45 poeng var Haga-spillerne to poeng foran Anders Grønningen og Thomas Kleppe fra Haugaland GK. Arne Bjørn Hansen og Andreas Ugland Virik fra Tjøme GK knep tredje plassen med 42 poeng.

 

– Det er ikke bestandig, men i dag var det pappa som dro lasset. Heldigvis klarte vi å utfylle hverandre slik at det ble totalt 45 poeng og seier. Arrangementet var utrolig bra og det var kult å kjenne på konkurranseinstinktet igjen. Jeg spiller golf stort sett bare om sommeren, smile en kjempefornøyd sønn i familien Elgstøen.

 

Pappa Oddbjørn var også storfornøyd med lørdagens prestasjonen. På hull 14 (par 3) vant han tre baller i en såkalt ”Beat the Pro”. Utfordrer var Marianne Skarpnord – vår nest beste kvinnelige profesjonelle golfspiller.

 

– Det å spille far og sønn gir et bra felleskap, og det utrolig morsomt at vi klarte å gå helt til topps. Jeg må skryte av banen. Greenene var utrolig flotte og veldig raske. Med flotte onduleringer tror jeg kanskje at vi med lavt handicap dro en liten fordel i dag, forteller Oddbjørn Elgstøen.

 

I tillegg til et rikholdig premiebord ble delt ut to spesialpremier. Moss & Rygge GK fikk en sjekk på 10.000 kroner for å ha stilt med flest lag i klubbkvalifiseringen – 58 par. Samme beløp tilfalt også Grenland og Omegn GK som hadde flest deltagere i forhold til medlemstallet. Faktisk stilte hele halvparten av medlemmene opp i klubbkvalifiseringen.