32-åringen startet søndagen på delt 9. plass, men klatret opp til delt 6. plass sammen med seks andre spillere takket være en solid sisterunde på fem under par. Ukens turnering på Grey Silo Golf Course i Ontario i Canada var et birdierace fra start til slutt, og selv om Tutta leverte fire strake runder på 60-tallet nådde hun likevel ikke opp.

 

Tutta leverte et prikkfritt scorekort søndag, med fem birdies og resten par, og uten å misse en eneste green! Statistikken viser at det ikke er noe å utsette på spillet fra tee til green: Med 13 av 14 mulige fairwaytreff og 18 greentreff er det ikke rart bogeyene uteble fra scorekortet.

 

Hee Young Park ledet turneringen før siste runde, men måtte ut i omspill mot Angela Stanford for å avgjøre turneringen. Begge endte hele 26 under par sammenlagt. Sør-koreaneren vant omspillet med tre strake birdies på det 18. hullet. Dette var Parks andre seier på LPGA-touren.

 

Neste uke tar LPGA Tour turen til Ohio og Marathon Classic. Der skal Tutta ikke delta. Hun reiser heller til Skottland litt tidligere for å forberede seg til årets fjerde og nest siste major, Women’s British Open på St. Andrews.

 


 

Runde 3

 

Suzann Pettersen trenger en kanonrunde av de sjeldne om hun skal ha håp om seier i Manulife Financial LPGA Classic søndag.

 

Tutta startet moving day på 7. plass, fire slag bak teten, men falt to plasser på leaderboardet etter en tredjerunde på tre under par. Hun ligger nå 13 under par sammenlagt, syv slag bak teten.

 

Sør-koreanerne fortsetter å dominere på LPGA-touren, men denne gangen er det enn annen Park enn Inbee som leder. 

Hee Young Park leverte karrierebeste med 61 slag. Det var bare den tiende 61-runden i LPGA-historien, og sikret henne en ledelse på ett slag på Angela Stanford før søndagen.

 

Tutta har tatt igjen syv slag til toppen tidligere, men med syv spillere mellom seg og Park skal det et lite mirakel til om det skjer igjen. Tutta avsluttet lørdagens runde med eagle, og sikret med det en topp 10-plassering før siste runde. Hun deler 9. plassen sammen med verdensener Inbee Park.

Skulle Tutta beholde topp-10-plasseringen vil det være hennes åttende for sesongen.

 

 


 

Runde 2

 

Suzann Pettersen vartet opp med en runde på syv under par, og kjemper i toppen til generalprøven før Women’s British Open.

 

Tutta delte 23.plassen etter åpningsrunden på par, men hoppet opp til delt 7. plass takket være en knallsterk 64-runde fredag.

 

32-åringen ligger nå 10 under par sammenlagt, fire slag bak den skotske lederen Catriona Matthew på toppen av leaderboardet. Tutta har allerede vunnet to ganger i år, og samtidig bokført syv topp 10-plasseringer.

 

Tutta gjorde åtte birdies, en bogey og resten par på runden, og var bunnsolid i alle deler av spillet. Med 13 av 14 mulige fairwaytreff, 14 greentreff og bare 26 putter viser hun god form i det som er hennes siste turnering før Women’s British Open på St. Andrews om et par uker.

 

Marita Engzelius hadde ikke mye å spille for fredag, etter den skuffende torsdagsrunden på 78 slag. Fredag bedret hun spillet noe, med med tre over for dagen og +10 totalt var hun aldri i nærheten av å klare cuten. Hun endte til slutt på 140. plass, med bare to spillere bak seg på leaderboardet.

 


 

Runde 1

 

Suzann Pettersen deler 20. plassen etter første runde av Manulife Financial LPGA Classic. For Marita Engzelius ble det en helmørk dag på jobb.

 

Tutta åpnet med en runde på tre under par i det som er hennes siste turnering før Women’s British Open på St. Andrews om to uker, og ligger med det fem slag bak lederne Catriona Matthew og Angela Stanford.

32-åringen fra Oslo gjorde fem birdies, to bogeys og resten par på torsdagens runde, etter å ha truffet ti av 14 fairways, 14 av 18 greener og brukt 30 putter.

 

Marita Engzelius er også med denne uken (les mer om hvordan hun kom med i turneringen under artikkelen), men hadde en blytung dag i det som bare er hennes tredje LPGA-turnering for året.

Med hele 78 slag på scorekortet, syv over par ligger hun på jumboplass, og har bare æren å spille for fredag. Engzelius hadde en grei start på runden med fem strake par. Så begynte bogeyene å komme. Med hele syv bogeys på de neste ti hullene raste hun nedover leaderboardet.

 

– Jeg startet dagen med å spille god golf, men misset mange greener i midten av runden og klarte ikke å gjøre up and downs. Er på bunnen av listen, men er i det minste på listen, spøkte hun på sin Facebook-profil kort tid etter runden.

 


 

Før turneringen

 

Marita Engzelius får et nytt forsøk på LPGA-touren når stjernespekkede Manulife LPGA Classic slår i gang torsdag. Suzann Pettersen er også med i turneringen.

 

Marita Engzelius sitt første år som proff har vært alt annet enn en dans på roser. Startene på LPGA-touren har latt vente på seg, og så langt har det blitt med to turneringer i selskap med verdens beste kvinner. Oslo-jenta misset cuten i de to LPGA-turneringene hun spilte i mai, og har i hovedsak tilbragt året på Symetra Tour hvor resultatene har vært mye bedre.

 

Nå er hun imidlertid klar for sin første LPGA-turnering på nesten to måneder når startskuddet for Manulife Financial LPGA Classic i Ontario i Canada går torsdag. Marita har starttid 13:20 norsk tid i ball med amerikanerne Vicky Hurst og Tiffany Joh.

 

I utgangspunktet trodde ikke Marita hun hadde fått plass i startfeltet. Hun spilte mandaskvalifisering dagen før, hvor 72-runden ga henne en plass som andrereserve til turneringen. 25-åringen tok høyde for at hun ikke kom med, og var klar til å sette kursen mot Albany i New York og ukens Symetra Tour-turnering.

 

I stedet blir det LPGA-spill. Det kan hun takke en lite samarbeidsvillig bil-GPS for.

 

– En fantastisk dag! GPSen i bilen førte meg til parkeringen for ansatte og rullebanene på flyplassen. Jeg var nødt til å kjøre tilbake og returnere leiebilen. Det tok for lang tid og misset flighten min. Jeg fikk meg ny leiebil og kjørte tilbake til golfbanen, og fant ut at jeg har kommet med i turneringen!  Helt utrolig, jeg er sååå glad, skrev Marita på sin Facebook-profil tirsdag.

 

Dette blir Maritas mest stjernespekkede turnering så langt i karrieren, og hele LPGA-sirkuset er med mens de forbereder seg til Womens British Open som spilles om et par uker. Verdens tre beste spillere, Inbee Park, Stacy Lewis og Suzann Pettersen er alle med.

 

Tutta har starttid 19.26 norsk tid, sammen med venninnen Yani Tseng og Karrie Webb.

 

– Jeg spilte her i fjor, og det er en bra uke med mye mennesker. Det er alltid moro å spille foran sportsinteresserte canadiere. Jeg var skuffet etter U.S. Open, men skuffelsen forsvant ganske kjept. Jeg har fått jobbet godt i etterkant, og er keen på å bygge litt momentum til British Open, sier Tutta i en pressemelding.

 

Hun velger dermed å stå over neste ukes Marathon Classic i Ohio, til fordel for opplading til British Open. Årets turnering spilles på St. Andrews’ Old Course i Skottland.