Helgens European Tour-turnering Madeira Islands Open ble en spesiell turnering på mange måter. Turneringen ble kortet ned til 36 hull etter kraftig tåke.

 

Den ondulerte banen, som ligger 600 meter over havet, ble en for tung påkjenning for Alastair Forsyths caddie Iain McGregor. På vei opp den niende fairwayen, deres siste hull for dagen, segnet han om med hjerteinfarkt. Kort tid etterpå ble han erklært død.

 

Etter et lengre stopp i spillet ble det bestemt at spillet skulle fortsette. Det har vekket mange reaksjoner.

 

– Jeg kan ikke tro at de sender ut spillerne igjen når noen nettopp har død på golfbanen. Hvil i fred kjære Mac, alt for ung! Dette kommer til å bli en tøff kveld, skrev Joel Sjöholm på sin Twitter-profil. McGregor har forøvrig tidligere vært svenskens caddie.

 

Sjöholm var ikke den eneste spilleren som tok til Twitter for å lufte sin mening. Franskmannen Jean-Baptiste Gonnet, som misset cuten dagen før skriver:

 

– Jeg kan ikke tro at de fortsatt spiller på Madeira, det er ingen respekt noe mer. Hvordan kan dere i det hele tatt gå oppover den niende fairwayen?

 

Spanias Gonzalo Fernandez-Castano reagerte også. Han svarte dette, da en person skrev at det var synd turneringen fortsatte:

 

– Jeg kunne ikke vært mer enig. En skam.

 

Norsk Golf pratet med Norges mest profilerte caddie, Andreas Thorp som er på bagen til LPGA-stjernen Beatriz Recari. Han sier det er vanskelig å si om hvorvidt det var riktig eller galt å fortsette.

 

– Vanskelig å si noe om det var rett eller galt, men ettersom turneringen ble kortet ned til 36 hull, noe som jeg tipper er minimumskravet for at turneringen skal telle på ranking osv. kan jeg forstå avgjørelsen om å fortsette spillet. Uansett en tragedie! Den turneringen var min første som caddie, og jeg husker godt hvor bratt hull 9 her. Det er brattere enn det bratteste hullet på Drammen GK, sammenligner Thorp.

 

Til tross for de mange reaksjonene, tar Alaistair Forsyth nå Europa-touren i forsvar.

 

– Jeg og mine spillepartnere Adam Gee og Tano Goya møtte arrangøren og pratet med Europatour-sjef George O’Grady på telefon før vi tok avgjørelsen om å fortsette. Vi følte at det var det Mac hadde ønsket, sier Forsyth i følge skysports.com.

 

– Alle er i sjokk. Å se noe slik skje rett foran øynene – jeg vet ikke hvordan eller når jeg skal komme over dette. Jeg har kjent ham i 15 år, og han var populær blant caddiene. Mine tanker går til hans familie. Dette er bare fryktelig trist. Han var alt for ung. Han var livet og sjelen i caddienes lounge, og en fin fyr som kommer til å bli savnet stort. Jeg føler meg helt lammet, forteller Forsyth videre.

 

Gjorde arrangøren rett i å fortsette turneringen, eller burde spillet blitt avsluttet? Si din mening i kommentarfeltet under!