Bertheussen hadde delt 7.-plass som utgangspunkt etter halvspilt turnering og med mulighet til å ta sin første topp-10-plassering på Challenge Tour.

Det har han fortsatt mulighet til, men oppgaven ble langt vanskeligere etter en runde på én over par lørdag. Trønderen kom tregt i gang med dobbelbogey allerede på åpningshullet, men svarte knallsterkt med fem birdier på de neste elleve hullene.

Dessverre kom en ny dobbelbogey på hull 13, og med to bogeyer på 15 og 17 raste han nedover listene til delt 25.-plass (-7) og tre slag utenfor topp-10.

Der ligger også Kristian Krogh Johannessen, som spiller sin første turnering siden han skadet leggen under en løpetur for tre uker siden. I likhet med Bertheussen ble det også en frustrerende avslutning for ham på tredjerunden. Krogh var fire under par etter halvspilt runde, men med en dobbelbogey, to bogeyer og en birdie på back-nine måtte han ta til takke med en 71-runde.

Krogh ligger an til å falle fra 21.- til 22.-plass på Challenge Tours sammenlagtliste, to plasser utenfor topp-20-plasseringen som sikrer europatour-opprykk ved sesongslutt i november.

Jarand Ekeland Arnøy klinte forrige uke til med sin beste plassering på fire år, men fulgte dessverre opp med å misse cuten i Frankrike.

NB! Espen Kofstad ligger oppe på 7.-plass på Challenge Tour sammenlagt og har allerede sikret europatour-spill i 2022. Han har tatt seg en velfortjent ferieuke hjemme i Norge.

Leaderboard