Plasseringa gjør at Arnøy avanserer intet mindre enn 101 plasser på Road to Mallorca, som er rankingoversikten som avgjør spillernes skjebne til neste sesong, og bestemmer om spillerne rykker opp til Europatouren, forblir på Challengetouren, eller rykker ned ett hakk.

På søndag fortsatt Fana-spilleren der han slapp på lørdag, og gjorde birdie på to av de tre første hullene. Før runden skrev Arnøy om muligheten for å avansere fra 11.-plassen han lå på da, og bemerket også at avstanden opp til lederen ikke var mer enn fem slag.

Med ytterligere fire birdier, men også to bogeyer, leverte Arnøy til slutt en av søndagens beste runder. Runden på 67 slag gjør at Arnøy endte på delt 4.-plass. Det er hans beste plassering på Challengetouren siden 2017.

– Meget fin uke i Tyskland. Dette smakte godt etter en tung sesong hittil, skriver Arnøy på Instagram.

Avstanden opp til vinneren, spanske Angel Hidalgo, ble til slutt tre slag.

Snuoperasjon

Etter tre runder lå Arnøy best an av de norske spillerne. Bergenseren åpnet i rolig tempo, med en 70-runde på torsdag. Men fredagens runde luktet det svidd av, og etter en runde på 66 slag, blant annet med én eagle og fem birdier, lå Arnøy helt oppe på 6.-plass.

– Etter rundene 72, 66 og 70 (-5 totalt) befinner jeg meg på delt 11.-plass før siste runde. Jeg fikk en veldig treg start på dagens runde, men klarte å kjempe meg tilbake under par etter god ballstriking på siste ni hull. Jeg ligger fem slag bak lederen og tre bak topp 3, så det er gode muligheter for å klatre, skriver han på Facebook etter runden.

Hva som skjedde under lørdagens runde, er ikke godt å si, men leser man ut fra scorekortet, kan man tillate seg å kalle den for en «vanvittig snuoperasjon». For Arnøy fikk en krisestart. Hør bare: Bogey, bogey, dobbel, par, birdie og bogey. Altså fire slag over par etter seks hull. Deretter må bergenseren ha skrudd på en bryter, tenkt nye tanker, tatt en alvorsprat med seg selv eller caddien. Ett eller annet må i hvert fall ha skjedd.

For på de resterende leverte Arnøy klassegolf igjen, med fem birdier – fire av dem på rad – og sju par.

Espen og Elias

Espen Kofstad, som allerede er sikret plass på Europatouren til neste sesong, leverer fortsatt varene. 34-åringen har ikke levert på øverste hylle denne helga, men endte likevel 32.-plass til slut etter søndagens 71-runde. Dermed forblir Kofstad på 7.-plassen på rankingen som sikrer opprykk til Europatouren til kommende sesong.

– Time to put the shades on, adjust the aim and go for a low one tomorrow, skrev Kofstad på Facebook før søndagens runde.

Slaget bak, på 39.-plass, endte Elias Bertheussen. Trønderen rundet av helgen på særdeles stabilt vis, og fjorten par på rad. Dermed en runde på par på siste runde.

– Decent uke i Tyskland. På med birdiebuksene i Frankrike neste uke, skriver Bertheussen.

Neste uke spilles turneringen Hopps open de Provence, i Frankrike.

Leaderboard