Kan du huske sist gang Sergio Garcia ikke var med i en majorturnering? Ikke det, nei? Det er ikke så rart, for 40-åringen har spilt samtlige majorturneringer som har vært arrangert siden The Open i 1999! Sist gang Garcia ikke spilte i en av de fire store, var da han ikke klarte å kvalifisere seg til U.S. Open som amatør i 1999. Han fulgte opp med å bli proff før allerede nevnte The Open, før han holdt på å slå selveste Tiger Woods i PGA Championship i en alder av 19 år noen måneder senere.

Rekken på 84 strake majorturneringen var den lengste blant alle aktive spillere.

Garcia har vært i meget god form etter at golfen startet opp igjen etter pausen, og vant Sanderson Farms der han puttet med øynene lukket. Mesteren fra 2017 var en av utfordrerne til å ta den grønne jakka som skal deles ut på søndag.

Hva med Champions dinner?

Garcia følte seg dårlig på vei hjem fra Houston etter å ha misset cuten der i helgen, og fikk påvist viruset i går. Dermed er han den andre som går glipp av Masters som følge av koronaviruset, den andre er Joaquin Niemann. 

Spørsmålet mange når stiller seg er hva som skjer med den tradisjonsrike Champions dinner, der regjerende mester inviterer alle tidligere vinnere til middag.

I følge Tiger Woods, som har ansvaret for menyen, vil middagen gå som planlagt, men den vil bli flyttet fra andre etasje og ned til første etasje der det er mer plass. I tillegg vil en del av de eldste mestrene holde seg hjemme i og med at de er i risikogruppen.

Men det er ventet at Jack Nicklaus kommer. Mannen som har rekorden i antall major-turneringer spilt på rad. Det tallet er 146, hadde hatt problemer med å ta igjen den uansett…