Tekst: James Lovett

 

Mens golfverdens øyne er festet på Abu Dhabi GC og den åttende utgaven av Abu Dhabi HSBC Golf Championship, kjempet Jason Dufner, Ernie Els, Justin Rose og Matteo Manassero om Falcon trofeet. Golf + dart i en eksperimentell konkurranse på økovennlige Saadiyat Beach GC. Hver golfer spilte i par med en representant fra sponsoren HSBC. 

 

Utfordringen var et 100 meters innspill til den sjette greenen på Gary Player banen. Hvert slag ga poeng etter hvor ballen landet i ringene laget av naturgress og sand. Hole in one 360 poeng, innenfor fem fot 180 poeng, 10 fot 140, 15 fot 100 og 20 fot 60 poeng. Baller som landet på greenen men utenfor ringene ble belønnet med 20 poeng. Formatet var enkelt – lagene ble satt opp i semifinaler med seks slag – eller dartpiler – hver, tre til hver spiller. Laget med høyest poengsum gikk videre.

 

Med ivrige tilskuere beregnet Rose og Henman den varme sjøbrisen nær perfekt. Allikevel lå de 40 poeng bak den rødglødende duoen Dufner/Davies da Henman gjorde seg klar for det siste slaget. Den tidligere tennisstjernen landet i den ytterste ringen for 60 poeng og sikret seieren med fattige 20 poeng. 

 

– Dette var virkelig gøy før turneringen. Godt gjort av Tim som gjorden jobben når det gjaldt som mest, sa Dufner med godt humør.

 

I den andre semifinalen spilte ‘Mighty’ Matteo Manassero og den walisiske rugbylegenden Gareth ‘The Prince’ Edwards mot regjerende The Open vinner Ernie ‘Big Easy’ Els og Gavin ‘Braveheart’ Hastings, tidligere skotsk rugbykaptein og en av de største gjennom tidene. Kampen ble aldri spennende, Manassero/Edwards knuste Els/Hastings 580-120.

 

– Det var virkelig gøy. Et nydelig golfhull og første gang jeg spilte med rød ball. Og det blir den siste – det var håpløst, sa Els om de røde ballene fra hovedsponsoren HSBC. 

 

Også finalen ble enveiskjøring. Rose/Henman, med selvtillit etter å ha avgjort semifinale på siste slaget, satt et skyhøyt mål med 620 poeng. Motstanderne kunne ikke gjenta spillet fra tidligere og endte på 420. Den engelske duoen seiret.

 

– Jeg spilte på mitt høyeste nivå og har definitivt skjerpet konkurranseinstinktet før turneringen, spøkte Rose. 

 

Rose og Henman vant et opphold på St.Regis Saadiyat Island Resort, et hotell i verdensklasse. Saadiyat Beach Bullseye var et arrangement i samarbeid med flere av ukens sponsorer i Abu Dhabi. Et artig konsept som viser fram spillernes ferdigheter og bringer dem tett på tilskuerne.