Cobra sine nye og smarte køller har sensor i grepet som registrerer og måler alle dine slag, når runden er over får du tilgang til all statistikk du kan tenke deg. Helt automatisk. Og når du har fakta om dine lengder og dine feilslag kan du spille mer taktisk. Akkurat som proffene.

Dette er hva som skjer. Om du har kontroll på hvor langt du slår med alle køllene dine så kommer du også til å velge rett kølle oftere. Om du også har oversikt over hvor ofte du bommer høyre, venstre, kort eller langt så kommer du til å treffe flere greener.

Tourspillerne vet dette, og det er grunnen til at det finnes firmaer som måler hvert eneste slag på touren og selger denne statistikken til spillerne. Nå kan du få tilgang til nøyaktig den samme statistikken, og det fantastiske er at all data samles inn helt automatisk. Systemet heter Cobra Connect og finnes i alle KING køller som Cobra slipper i 2018.

 

 

Cobra Connect er et system utviklet av Arccos, og deres sensorer, som bare veier 4 gram, er integrert i grepene på en pen måte. 
Hver sensor er unik, og når du slår et slag sender sensoren i vei et signal som forteller hvilken kølle som ble brukt. Arccos app i mobilen tar imot signalet og om den også hører lyden av et balltreff, registrer den det som et slag. Om den ikke hører noe balltreff forstår den at du bare slo en prøvesving og registrer ingenting.
Når appen registrer et slag lagre gps posisjonen for det slaget og kan da regne ut lengden på slaget fra hvor du slår ditt neste slag fra. Den lagrer også om du slo fra tee, fairway, rough eller bunker siden alle baner er lagret med gps punkter i appen. 
Det eneste du behøver å gjøre før du starter runden er å starte appen, velg bane og utslagssted før du trykker på Start Round. Da er Arccos og Cobra Connect i gang og lagrer alle dine slag. Helt automatisk.

 

 

Når runden er over kan du se alle slagene dine grafisk på hvert hull. Enda bedre er det at du får statistikk på fairwaytreff, greentreff, putter. Du får også informasjon om du har misset til høyre eller venstre på utslagene. Du får selvfølgelig også statistikk på hvor langt du slår med hver enkelt kølle.  Når du har fullført 10 runder har Arccos regnet ut «Smart Distance» for alle køllene. Med kunstig intelligens har Arccos fjernet alle de slagene du ikke traff ballen slik du pleier, den hvor du chippet ut av skogen eller traff den tjukt eller toppet den. Det du sitter igjen med er en oversikt over hva du kan forvente å slå med alle køllene dine på OK treff. Med «Smart Distance» kan du også se om du har noen for store hull mellom ulike køller, eller om femmerjernet går like langt som sekserjernet. Da kanskje det er på tide å bytte ut femmerjernet med en hybrid.

 

 

Vil du grave deg enda dypere inn i statistikken kan du gå inn på hver enkelt kølle i baggen og se hvor sikker du er med de fra tee eller ved innspill mot green. Du ser hvor ofte du treffer green og hvor ofte du bommer høyre, venstre, kort eller langt. Du ser «Smart Distance» for hver kølle og hvilke lengder du oftest slår. Dette er den samme informasjon som tourspillerne vil ha, og med Cobra Connect får du den helt automatisk.

 

Du får også en analyse av runden din der ditt handikap blir oppdelt i 5 kategorier, Utslag, innspill, chipping, bunkerslag og putter. Grafisk ser du med en gang hvilke deler av spillet ditt som er din styrke og svakheter, og du forstår hva du må trene på for å bli bedre. Statistikk viser at spillere som bruker Arccos går ned i handikap med i snitt 3,55 slag det første året. Det er som å ha med seg en trener hver runde.

 

Når vi først er inne på å ha med seg en virituell trener på runden. Hva med å ha med en caddie som hele tiden gir deg tips om hva som er den beste spille strategien for akkurat ditt spill når du står på tee?

 

 

Arccos Caddie er en tilleggstjeneste som er utviklet av Arccos i samarbeid med Microsoft. Arccos Caddie koster rundt 80 kroner i måneden, og når du forstår hva den gjør for deg så ser du også at den lett er verdt hver krone. 
Når du starter runden har Arccos Caddie full kontroll på været og hvordan det blåser. Den ser også hvordan du og alle andre som har spilt banen med Arccos eller Cobra Connect har spilt denne banen og lignende hull fra andre baner tidligere. Gjennom å analysere all denne informasjonen som Arccos har tilgjengelig vil den digitale caddien gi deg et forslag på hvordan du burde spille hullet for å ha størst sjanse for en lav score. Etter hvert som du spiller vil Arccos også tilpasse sine anbefalinger etter hvordan dagsformen din er. Akkurat som en virkelig caddie. Dette kan jo ikke være lovlig tenker du kanskje. Men det er det. USGA har bestemt at Arccos Caddie er lovlig å bruke på alle turneringer som også tillater andre avstandsmålere. Det eneste du må gjøre er å sette appen i Tournament Mode. Dette gjør at appen ikke endrer sine forslag etter hvordan du spiller, du får ikke oppdatert vindstyrke og retning etter at du starter og den viser heller ikke høydeforskjell. 

 

Cobra Connect sitter i alle Cobra KING F8 køller, KING Forged Tec Black, KING Utility Black Iron og KING Black Wedger.Cobra er til og med så gavmilde at du når du kjøper minimum 6 jernkøller så får du med 8 ekstra sensorer til å bruke på de resterende køllene i baggen din. 
Årets Cobra køller er ikke bare blant årets beste køller – de er også de første smarte golfkøllene. Køller som hjelper deg å spille bedre golf. 
Les mer på cobragolf.se/cobraconnect