Det spektakulære slaget kom på hull 14, Schjølbergs femte hull for dagen. Oslo-golferen, som er hjemme på sommerferie fra Arizona State University, startet andrerunden med fire strake par. Så sparket han for alvor i gang runden med tre under par på ett hull.

 

Hull 14 måler 292 meter i kraftig oppoverbakke, og svak dogleg-venstre. Greenen er ikke synlig fra utslaget. 

 

De siste 50 meterne av hullet er rammes inn av skog og tykk rough, og på baksiden av green er det out of bounds. Derfor velger mange et konservativt utslag som gir en kort wedge inn. For Schjølberg ble det imidlertid full klaff med en aggressiv strategi. Han skjønte han hadde truffet jackpot da han hørte jubelbrølet oppe ved green.

 

– Fy fader det var gøy. Det var et sinnsykt bra slag, men selvfølgelig er det flaks når sånn skjer. Jeg har hatt hole-in-one før, men aldri på en offisiell runde. Når det først kommer er det utrolig kult at det skjer på et par 4-hull, smiler Schjølberg til Norsk Golf.

 

– De neste hullene var spesielle. Det tok litt tid før det sank inn. Jeg gikk for green på det neste par 4-hullet også, men chippet og toputtet for par. På tee på det neste hullet tenkte jeg faktisk på back to back (to på rad journ. anm) hole-in-one, men det ble ikke noe av, ler Schjølberg.

 

– Hva fikk det til å dra opp driveren på et såpass trangt hull?

 

– Jeg slo jern der i går, forsøkte å spille safe og endte med å gjøre bogey. Jeg tenkte at da kan jeg like gjerne gjøre bogey med driveren! Jeg visste at jeg slo driveren bra.

 

Dette er tredje gang denne turneringen han gjør bedre enn birdie. Under torsdagens åpningsrunde gjorde han ikke bare en men to eagles. Etter to runder er han nå imponerende ni under par bare på back nine.

 

 

STERKT: Mathias Lynne Schjølberg sine scorekort viser at han er venn med back nine på Tyrifjord GK denne uken. (Skjermdump: Golfbox)

 

 

Schjølberg bekrefter at han har spilt ekstra aggressivt denne uken.

 

– Jeg fikk i oppgave av coachen min før turneringen at jeg skulle spille aggressivt. Jeg må lære meg å våge mer.

 

Juniornorgesmesteren fra 2011 deler 11. plassen etter halvspilt turnering på fem under par, ti bak lederen Viktor Hovland. Schjølberg fulgte opp «esset» med ytterlige to birdies på front nine. Dessverre skulle avansementet opp leaderboardet bli hindret av en lei trippelbogey på hull 2. Han endte til slutt to under par for dagen.

 

Dette er det andre NM på rad det kommer et hole-in-one langt utenom det vanlige. Under fjorårets turnering på Stiklestad, fikk 14-år gamle Elias Birkeland fra Molde oppmerksomhet fra riksdekkende presse da han gjorde hole-in-one på sitt første slag for turneringen, i hans første norgesmesterskap noensinne.

 

 

 

 

TRANGT: Å treffe green på utslaget på hull 14 er spektakulært nok i seg selv.