Til tross for at Fred Couples har slitt med en dårlig rygg den siste tiden, virket ikke det å hemme ham under fredagsrunden av Northern Trust Open på PGA-touren. Tilbake på sin favorittbane Riviera kunne den 51 år gamle amerikaneren notere en andrerunde på 66 slag, fem under par. Han ligger åtte under par for turneringen, to slag foran trioen J.B. Holmes, John Senden og Spencer Levin.

– Sammen med Augusta er dette nok min favorittbane. Det føles som om jeg kan spille her i blinde, sa Couples etter runden.

Vi tror ham. På det første hullet, et par fem hull på 450 meter lå han på greenen på to slag, 30 meter unna hullet. Putten senket han, og derfra var standarden satt. Han senket ytterlige to ti-metersputter for birdie, samtidig som han styrte unna bogeys. 

Noen av motsanderne kunne ikke tro hva de så.

– Han spiller som han er på min alder, sa 25 år gamle Anthony Kim som gikk i ball med Couples. Han ligger ni slag bak på en delt 46. plass.

Det er ikke rart Couples kjenner Riviera godt. Første gang han spilte banen var tre år før Kim ble født. Han har vunnet der to ganger tidligere, i 1990 og 1992, samt fire topp ti-plasseringer det siste tiåret. Vinner han denne helgen vil det bli hans 16. seier på PGA-touren, og hans første siden Shell Houston Open i 2003. 

Etter to runder virker han yngre enn noensinne, men først og fremst på golfbanen. I pressekonferansen etter runden fortalte Couples at han først fikk seg mobiltelefon for to år siden, og nylig var han på kino for å se på Facebook-filmen «The Social Network». Uten at han forstod så mye av handlingen.

– Jeg så den bare fordi jeg så Justin Timberlake var med i den. Facebook aner jeg egentlig ikke hva er for noe.

Og Twitter?

– Om jeg hadde vært på Twitter slik mange andre på touren er, hadde jeg bare fortalt folk at jeg var på vei hjem for å spise middag. Er det ikke det folk gjør? Jeg er 51 år gammel og bor midt i ørkenen, jeg har ikke så mye å skrive om.

– Om dere (journalistene red. anm.) skriver godt nok om meg så trenger heldigvis ikke å twitre til noen.

 

Kilde: golf.com

Leaderboard