Nylig offentliggjorde Challenge Tour sitt program for 2020-sesongen, der det er en rekke endringer. Touren starter opp med tre nyoppstartede turneringer i Sør-Afrika i januar og februar, hvilket innebærer at sesongen kommer i gang over to måneder tidligere sammenlignet med 2019.

Etter turneringene i Sør-Afrika venter deretter en lang pause frem til 7. mai, og til tross for de nye turneringene i Sør-Afrika inneholder sesongen fortsatt 25 turneringer – det samme antallet som før.

Den største nyheten på Challenge Tour i 2020 vil spillerne derimot merke effekten av først på slutten av sesongen: mens det tidligere år har vært 15 plasser tilgjengelig for opprykk til europatouren, er det nå de 20 beste spillerne på tourens pengeliste som avanserer til eliteserien i europeisk herregolf.

Denne sesongen hadde Kristoffer Reitan (Oslo GK), Espen Kofstad (Oslo GK) og Kristian Krogh Johannessen (Drammen GK) fast plass på europatouren. Det var første gang Norge har hatt tre spillere med europatour-kortet på en og samme gang. Dessverre lyktes ingen av dem i å beholde plassen på touren, og det betyr at de skal spille sammen med Eirik Tage Johansen (Sola GK) og Elias Bertheussen (Byneset GK) på Challenge Tour i 2020.

Til tross for at han roet ned satsingen etter å ha blitt tvillingpappa i vår, leverte Tage nettopp sin beste Challenge Tour-sesong med 39.-plass på pengelisten og også karrierens første seier. Bertheussen har på sin side rykket opp fra Nordic League og er nå tilbake på Challenge Tour for andre gang. Sist gang han konkurrerte på touren, var i 2015.

I tillegg til spillerne over har også Aksel K. Olsen (Stavanger GK) en begrenset kategori på Challenge Tour i 2020, som innebærer at han sannynligvis får spilt noen av de minste turneringene. Han kommer imidlertid først og fremst til å spille på Nordic League.

Program Challenge Tour 2020