Forrige uke slettet Viktor Hovland en 18 år gammel PGA Tour-rekord da han ble den første spilleren til å gå 18 strake runder på 60-tallet siden statistikken ble startet opp i 1983.

Han fulgte opp med sin 19. strake runde på 60-tallet på fredagen, før den utrolige rekord-rekken omsider ble brutt med en 73-runde på lørdagen. Hovland avsluttet imidlertid turneringen i Sør-Korea med sin tredje 69-runde for uken, og endte til slutt på delt 31.-plass.

Det var hans dårligste resultat siden proffdebuten i juni (!). Det sier sitt om hvor stabil han har vært de siste månedene.

Etter at Hovland satte ny rekord var han tema i The Golf Channels program Golf Central med den anerkjente ekspertkommentatoren Brandel Chamblee.

Chamblee holdt ikke akkurat tilbake på lovordene da han skulle beskrive 22-åringen fra Oslo:

– Med tanke på stabiltiet og statistikk er det ikke noen som har hatt en bedre start på sine profesjonelle karrierer, før man dykker dypt ned i tallene og kommer til Tiger Woods, sier Chamblee.

På sine 25 første runder som proff har Hovland hatt en snittscore på 67,56 slag. Chamblee hevdet at Tigers snittscore på hans første 25 turneringer, var to slag bedre. Det ble imidlertid raskt korrigert av Twitters golfstatistikk-guru, «Nosferatu», som påpekte at Chamblee hadde oversett at den ene turneringen Tiger spilte, var over fem runder.

(Artikkelen fortsetter under)

 

 

Dermed er snittscoren til Hovland faktisk 0,36 slag BEDRE enn Tiger Woods sine 25 første turneringer. Nå hører det med til historien at Tiger Woods også vant to turneringer i disse turneringene, men det hindrer ikke Chamblee i å sammenligne Hovland med noen av golfhistoriens største navn.

– Jeg har følelsen av at Hovland bare akkurat har kommet i gang. Tiger gjorde det med kraft og et skred av birdies som vi aldri har sett maken til. Det Viktor gjør, er å slå rettere enn alle andre, missene hans er mindre enn alle andres, han er mer presis inn til greenene, og han er også veldig aggressiv. Han leder PGA-touren i statistikken blant spillere som går for green på par 5-hullene på to slag.

– Han har en utrolig selvtillit, og det kommer til å bli veldig gøy å se på fremover, sier Chamblee.

Chamblee sier Hovlands aggressivitet ute på banen kan minne om Phil Mickelson, han har elementer av kraft som Tiger Woods, og presisjon som kan minne om Jim Furyk og Lee Trevino.

– Presisjonen hans er uten sidestykke, konstaterer Chamblee.

Les også: Golf Channel-ekspert: – Jeg kan bare tenke meg hvor stort det er for Norge å få frem en slik spiller

Da hans medkommentator Will Burr poengterte at Hovland foreløpig ikke har opplevd å få noen riper i lakken, kontret Chamblee:

– Når du VET at missene dine er små, blir det ikke særlig til riper i lakken. Jeg klarer ikke å se for meg at svingen hans kommer til å bryte sammen og at han kommer til å tulle for mye med svingen sin.

– Han har vært i kontakt med litt ulike trenere online, men han har satt sammen svingen sin selv. Han har sett på YouTube og skapt en fantastisk golfsving. Den ser ikke ut som Adam Stott sin sving. Det er hans egen sving, og han eier den, avslutter Chamblee.

Se Golf Channel-innslaget under:

Your browser does not support iframes.