Golf forbedret motorikk og balanse

Ny forskning fra Malmö högskola viser med statistisk sikkerhet at golftrening forbedrer motorikk og balanse hos ungdommer med funksjonshemninger.

Publisert

Ingegerd Ericsson som foretok undersøkelsen var overrasket over resultatet, skriver sydsvenskan.se

– Når det gjelder statistisk analyse er det bedre hvis man bruker en større gruppe, men her kunne man likevel se klare forbedringer. De lykkes i å hoppe over en grøft, stå på ett ben, bedømme avstander – ting de ikke klarte før (de spilte golf journ. anm.). Det var morsomt å kunne vise med statistiske teknikker, sier Ericsson.

Les også: – Golf er en undervurdert helsekilde

Hun gjennomførte studien før sommeren i samarbeid med Oxie GK og med elever fra videregående skoler. I 15 uker trente elevene golf en gang i uken.

– De ble bedre på balanse og koordinasjonsevne – selv om de ikke har gode motoriske ferdigheter. Det er heller ikke utenkelig at deres konsentrasjonsevne har forbedret seg, det ville være interessant å studere i fremtiden, fortsetter Ericsson overfor sydsvenskan.se.

– Jeg tror de ville oppnådd enda bedre resultater om de hadde fått denne opplæringen tidligere. Det er behov for mer idrett i skolen, og mer bevisst motorisk trening. En til to timer per uke som de fleste skoleelever har i dag er ikke tilstrekkelig, konkluderer hun.

Relaterte saker

– Golf like sunt som sykling

Så viktig er golfsporten

Golfpresidenten: Spill golf – få bedre helse!

Psykolog: Golfere har best hukommelse

Powered by Labrador CMS