Ingegerd Ericsson som foretok undersøkelsen var overrasket over resultatet, skriver sydsvenskan.se

 

– Når det gjelder statistisk analyse er det bedre hvis man bruker en større gruppe, men her kunne man likevel se klare forbedringer. De lykkes i å hoppe over en grøft, stå på ett ben, bedømme avstander – ting de ikke klarte før (de spilte golf journ. anm.). Det var morsomt å kunne vise med statistiske teknikker, sier Ericsson.

 

Les også: – Golf er en undervurdert helsekilde

 

Hun gjennomførte studien før sommeren i samarbeid med Oxie GK og med elever fra videregående skoler. I 15 uker trente elevene golf en gang i uken.

 

– De ble bedre på balanse og koordinasjonsevne – selv om de ikke har gode motoriske ferdigheter. Det er heller ikke utenkelig at deres konsentrasjonsevne har forbedret seg, det ville være interessant å studere i fremtiden, fortsetter Ericsson overfor sydsvenskan.se.

 

– Jeg tror de ville oppnådd enda bedre resultater om de hadde fått denne opplæringen tidligere. Det er behov for mer idrett i skolen, og mer bevisst motorisk trening. En til to timer per uke som de fleste skoleelever har i dag er ikke tilstrekkelig, konkluderer hun.

 

 

Relaterte saker

 

– Golf like sunt som sykling

 

Så viktig er golfsporten

 

Golfpresidenten: Spill golf – få bedre helse!

 

Psykolog: Golfere har best hukommelse