Tekst: Christian Furu

 

Hvor vått må det egentlig være for at produsentene finner ut at vi trenger vanntette bager? Det sier litt om hvor tøffe vi golfere er!

 

H2NO har gjennomgått en ganske stor endring på utseendet. Fjorårsmodellen var nesten helt lik Titleist StaDry, en forholdsvis anonym bag med bra stil. 2012 versjonen tøffer seg litt mer – større logo og kraftige farger. Førsteinntrykket er veldig bra. Vanntette bager kan føles litt uvant, materialet er jo veldig annerledes enn det man er vant til. Jeg forventet at H2NO skulle være litt tung på grunn av materialet og at den faktisk ser litt stor ut men det er den absolutt ikke.

 

Toppen er 4-delt, et valg jeg syns er fornuftig. Da blir den mer kompakt og lettere å holde tett når det høljer ned. Det er i hvert fall min teori. Det følger selvsagt med vanntett trekk til toppen som gjør den helt tett og samtidig gir bra tilgang til køllene. De fire rommene 

 

er delt nesten helt ned, et bra kvalitetstrekk i en bag. Litt «køllehekting» blir det men det er god plass til 14 køller i H2NO. Bagen er velbalansert og fin på ryggen, både med noen få køller i og overfylt. Bærestroppene er ganske kraftig polstret, noe jeg vanligvis ikke liker. Ja, det skal være komfortabelt å bære en bag i 4-5 timer men fjelltur med 80-liters Norrøna sekk er ikke følelsen jeg er ute etter. Derfor var det hyggelig å merke at stroppene på H2NO føles veldig bra, det er enkelt å justere dem til riktig lengde og bagen henger veldig bra på skuldrene. De er ikke skulderputer fra 80-tallet men gir en lett og luftig bæreopplevelse. Jeg tenkte på noe når jeg testet H2NO – tror dere noen snart kommer med bryststropp med klemme slik som vi har på ryggsekker?

 

Føttene er solide og folder lett ut. Svært lett faktisk, og den står virkelig stødig i alt terreng. Sokkelen er tilpasset til å ha den på trallen og det er lett å låse fast føttene dersom man velger å trille seg rundt. Sun Mountain lager noen av de mest populære trallene så dette er et naturlig trekk fra deres side. H2NO kan være en grei «hybridbag» som passer både til bæring og tralle. Trallebagene er kjent for å ha svært god plass og det har H2NO. 9 lommer er ikke uvanlig men de er utrolig bra laget og har plass til veldig mye. En jakke og caps forsvinner nærmest i den store lommen. I det hele tatt er alle lommene imponerende bra laget. Alle glidelåsene er selvsagt vanntette.

 

En ting som må nevnes er at H2NO er svært komfortabel å løfte inn og ut av bilen. Det er stropper og håndtak over alt. Den nyutviklede toppen har tre håndtak som er veldig greie også når man skal sette den på en tralle. Håndtak på ryggen og nede mot sokkelen hjelper også. 

 

H2NO er en svært brukervennlig bag. Jeg vil si at den er nærmest perfekt for norske forhold. Man får det man betaler for, dette er ikke en rimelig bag men den har kvaliteter som rettferdiggjør prisen. 

 

+Svært gode lommer

+Vanntett

+Passer til tralle

+Svært god bærekomfort

+Lett å løfte med gode håndtak

+Gode føtter, står stødig

 

Sun Mountain er tilgjengelig hos en rekke norske proshoper og golfbutikker. Veiledende pris 2.799,-.