Greide ikke å gjøre det umulige mulig

Det ble en skuffende avslutning på 2021-sesongen for Kristian Krogh Johannessen og Espen Kofstad.

Mens europatour-klare Espen Kofstad hadde et håp om å blande seg inn i seierskampen i Challengetourens grand finale på Mallorca, var Kristian Krogh Johannessen avhengig av en magisk søndag for å slå følge med Kofstad til neste års europatourselskap.

Etter lørdagens runde, var Krogh avhengigg av å avansere fra 27. til 10. plass. Det greide han dessverre ikke.

I praksis svant håpet tidlig. To bogeyer og sju par på de ni første, gjorde oppgaven mer enn umulig. Med to birdier på de siste ni hullene, leverte Krogh sin neste beste runde for uka. Men en runde på par var uansett ikke nok. Avstanden opp til den forjettede 10.-plassen, ble til slutt fem slag.

Dermed må Krogh belage seg på spill på nest øverste europeiske nivå også i 2022-sesongen. Han har tidligere uttalt til Norsk Golf at et opprykk til Europatouren var sesongens største mål, til tross for deltagelse i OL. Krogh lå godt an til å greie dette, da han misset flere turneringer på grunn av en skade på trening.

Heller ikke landsmannen Kofstad leverte varene da det gjaldt. Oslo-gutten fikk en forferdelig åpning på runden, og spilte seg i praksis ut av seierskampen med dobbel bogey på hull to. De to tapte slagene ble fulgt opp av to nye bogeyer på hull 5 og 9.

Med det gikk nok piffen ut av Kofstad, og med to bogeyer og to birdier på sesongens ni siste hull, ble det til slutt 75 slag for dagen, og et aldri så lite ras på resultatlista – helt ned til 18.-plass. Danske Marcus Helligkilde vant turneringen (-8).

Dermed er 2021-sesongen over på Challengetouren.