Runde 3

 

Det ble ingen god dag for jenta fra Nesbru på Symetra Touren. Igrunn ingen god uke heller. Hun kunne beholdt plasseringen sin fra andrerunden om hun hadde gått slaget bedre, men dessverre ble runden ødelagt av to dobbelbogeys på hull 14 og 7.

 

Selv om hun åpnet runden med bogey på hull 10 svarte hun med birdie på hull 12. Uheldigvis kom det en bogey på det påfølgende hullet og deretter fulgte den første dobbelbogeyen på runden. Da rundet hun +3 for dagen.

 

Hennes siste ni gikk vesentlig bedre. På hennes tiende hull ble det birdie, og hun fulgte på bra med fem strake par videre. Så kom hennes andre dobbelbogey for dagen, og tredje totalt for turneringen og hun tapte terreng. Hun endte til slutt runden på 75 slag, fire over par.

 

Totalt førte hennes sluttresultat på +11 til en 75. plass i IOA Golf Classic i Florida.

 

Kendall Dye vant med tre slag etter sine runder på 67-70-65 og -11 totalt. Bak henne og alene på andreplass følger Hannah Yun, mens tredjeplassen ble okkupert av Katelyn Sepmoree på -6.

 

 


 

Runde 2

 

Etter å endelig ha gjennomført andrerunden da spillet måtte stoppes på grunn av uvær var det kun én norsk jente over cut-grensen –og det med et nødskrik.

 

Da startskuddet for andrerunden endelig gikk i IOA Golf Classic på Symetra Touren var det søndag, og ikke lørdag som vanlig. De måtte utsette lørdagsrunden på grunn av kraftig regn, torden og lyn. Banen ble til slutt så uspillbar at de valgte å fortsette neste dag.

 

Benedikte Grøtvedt startet best av våre norske. Med førsterunden på +2 lå hun på delt 51. plass før andrerunden hun fikk spille på søndagen. Hun åpnet bra på søndag formiddag med birdie på hull tre, men bare to hull etter måtte hun tåle hele åtte slag på par-4 hullet. Grøtvedt hentet seg imidlertid inn igjen og fulgte opp med tre strake par før bogeyen kom på det niende hullet.

 

Nok engang fulgte hun opp med godt spill med birdie på det tiende, før det dessverre endte med to bogeys i løpet av de siste fem hullene. Med en sluttscore på 76 for dagen må hun dele 70. Plassen med tolv andre spillere på +7 sammenlagt. Dermed klarte Grøtvedt cuten på slaget!

 

Dessverre gikk det ikke veien for Marita Engzelius og svensk-norske Caroline Westrup. Westrup lå i grenseland etter sin 75-runde fredag, men så lenge ut til å klare seg etter en god start på andrerunden. To birdies og to bogeys ble notert hennes første ni hull (banens back-nine). Hennes siste ni hull ble derimot særdeles fargerikt.

 

To dobbelbogeys på hull 4 og 9 var med på å sette punktum for Westrup. Etter hennes første doble tok hun revansje og klinte til med par-birdie-birdie på de neste tre hullene, men de hjalp ikke stort når hun i tillegg måtte notere to bogeys på hennes siste ni hull av runden. Med to 75-runder og +8 til sammen endte hun til slutt slaget under cutgrensen.

 

Også Oslo-jenta Engzelius startet andrerunden bra. Til tross for bogey-åpning på det første hullet (banens hull 10) kunne hun notere seg to birdies på hull 13 og 17. Dermed var også hun over cut-grensen og lå -1 etter ni hull. Dessverre tok det hele en brå slutt.

 

Med trippelbogey på hull en og en dobbelbogey på hull fire, Engzelius sitt trettende hull, ble det vanskelig å hente seg inn igjen. Hun avsluttet med to bogeys på hennes to siste hull og endte dermed lengst ned på resultatlisten av de tre på 121. plass.

 

Amerikanske Hannah Yun leder på -8 etter to runder etter sine runder på 69-65. Slaget bak og alene på andreplass følger Katelyn Sepmoree. Turneringen avsluttet mandag.

 

 


 

 

Runde 1

 

Det ble ikke mye å juble for i åpningsrunden av IOA Golf Classic på Symetra Tour . Alle de norske jentene måtte over par.

Best i gang er Benedikte Grøtvedt som er nede på delt 51. plass, to over par. Grøtvedt åpnet turneringen med to bogeys, to birdies og en dobbelbogey, og ligger syv slag bak lederen Alejandra Llanaeza fra Italia.

 

Norsk-svenske Caroline Westrup følger ytterlige to slag bak Grøtvedt nede på 79. plass, mens for Marita Engzelius ble det en helmørk åpning.

 

Med tre bogeys, en kvadruppel bogey, en dobbelbogey, samt to bogeys signerte hun for 78 slag (+7) – hennes høyeste score denne sesongen. Det gir delt 118. plass så langt, og fire slag bak den foreløpige cutgrensen som settes etter lørdagens andre og nest siste runde.

 

NB! Tungt regn og tordenvær lørdag gjør at andrerunden utsettes til søndag.