Halvorsen avsluttet sterkt i Tyskland

Andreas Halvorsen ble det største norske lyspunktet i avslutningsrunden av Harder German Junior Masters.

14-åringen lå som nummer 55 før torsdagens avslutningsrunde, men klatret til en 22. plass etter runde på 67 slag, fem under par – hans soleklart beste runde for turneringen. De to foregående rundene noterte han seg for scorer på 74 og 75 slag.

Hans seks birdies og ene bogey tok ham til even for turneringen, 14 slag bak danske Victor Gebhard Østerby som vant turneringen. Michael Skyum endte forøvrig på en 77. plass, etter å ha gått sin siste runde på 80 slag.

I jenteklassen er det Stavangerjenta Katerina Jæger som har gjort det best. Hun landet til slutt på 26. plass, 12 over par. Hennes sisterunde på 77 slag ga henne en totalscore på 12 over, 17 slag bak svenske Lynn Carlsson som har ledet konkurransen fra start til slutt.

Mariell Bruun avsluttet ett slag bedre enn Jæger. Hun endte til slutt som nummer 42.

Runde 2

Katerina Jæger er fortsatt best plassert av våre juniorer på Heddesheim Golf Club, men falt likevel tilbake 14. plasser onsdag. Etter å ha gjort en birdie, to bogeys, en dobbelbogey, en trippelbogey og resten par (78) er hun nå syv over totalt, og har 12 slag opp til svenske Lynn Carlson som tok var på sin ledelse fra åpningsrunden.

Ti bak Jæger ligger Mariell Bruun som hadde en helmørk dag på jobb. Etter første runde lå hun på en 15. plass, men er nå nummer 43, tredje sist på resultatlisten med en 87-runde.

Også i gutteklassen ligger de langt bak. 14 år gamle Andreas Halvorsen er på en 55. plass, fem over totalt og en plass lavere enn der han startet dagen. Seks slag bak ham har Michael Skyum Plassert seg på 73. plass. Maximillian Mehles fra Tyskland leder fortsatt, og er hele 11 under par. Det gir ham en to slags ledelse på danske Victor Gebhard Østeby.

Runde 1

Stavanger Golfklubbs Katerina Jæger har kommet best i gang av de norske juniorene, og har plassert seg på en fin 11. plass i Tyskland, etter en åpningsrunde på 73 slag, en over par. To birdies, en bogey, en dobbelbogey og resten par ble oppskriften på hennes runde.

Hun har kun ett slag opp til de fire spillerne som deler syvendeplassen, og er kun tre slag bak svenske Lynn Carlsson i tet.

Slaget bak Jæger ligger Mariell Bruun på 15. plass. Hennes 74-runde bestod av fire birdies, fire bogeys og en dobbelbogey.

De norske gutta har på sin side fått en litt tyngre start på turneringen. Andreas Halvorsen er på en 54. plass etter å ha innledet med 75 slag. Tyskeren Maximillian Mehles leder turneringen på seks under par, ni slag foran Halvorsen.

Michael Skyum er nummer 68, seks over par totalt.

Før turneringen

Turneringen spilles fra tirsdag til torsdag, og er en del av World Junior Golf Series. Juniorene skal konkurrere mot hverandre i tre runder på Heddesheim Golf Club, syd for Frankfurt.

De norske spillerne på deltagerlisten er Andreas Halvorsen (14 år, Larvik GK), Mariell Bruun (17 år, Larvik GK), Michael Skyum (16 år, Huseby & Hankø GK) og Katerina Jæger (17 år, Stavanger GK).

Andreas Halvorsen endte nylig på tredjeplass i norgesmesterskapet for juniorer på Miklagard, mens Michael Skyum på sin side vant Norgescup på Borre Golfklubb helgen før. Katerina Jæger delte andreplassen på Miklagard i helgen, og Mariell Bruun la seg som nummer 11. På Titleist-tourens Order of Merit-liste ligger de som henholdsvis nummer 5 og 7 på denne rankingen. Halvorsen og Skyum ligger her som nummer 9 og 22.

Andreas Halvorsen deltok i en lignende World Junior Golf Series-turnering i USA i desember. Der endte han på en sterk tredjeplass.