Den spanske veteranen vant ledet UBS Hong Kong Open før sisterunden, men ble fulgt helt til døra av Fredrik Andersson Hed, som imponerte med turneringens nest beste rundescore med 64 søndag. Han endte ett slag bak spanjolen.

Jimenez endte på -15 etter en sisterunde på 65 slag

Forrige uke ble Matteo Manassero historisk som første tenåring med tre Europatour-titler. Denne gangen var det de gamles tur til å vise at man duger. I en alder av 48 år og 318 dager er han 284 dager eldre enn Des Smyth som vant Madeira Open i 2001. 

Spanjolen vant den samme turneringen i 2005 og 2008.

– Det er veldig gøy. Jeg håper dette ikke blir min siste seier, smilte Jimenez etter å ha fått overrakt trofeet. I kjent stil poserte han for fotografene med trofeet i den ene armen og en tykk sigar  i den andre.

– Jeg elsker dette stedet. Det er en veldig bra bane hvor det handler om å kontrollere ballen.Ikke bare om hvor langt du slår, fortsetter Jimenez, som var assisterende kaptein for det legendariske Ryder Cup-laget som vant på Medinah tidligere i år.

På spørsmål om hva som er hemmeligheten bak suksessen så sent i karrieren, svarte den fargerike spanjolen følgende:

– Olivenolje i årene og god Rioja-vin. Disse tingene holder deg i form og fleksibel. Men det aller viktigste er å drive med det man liker, og  golf har gitt meg masse glede i livet. Det å vinne i en alder av 48… Herregud, jeg har vært på touren i 24 år. Jeg elsker det fortsatt. Det handler om å fortsette å jobbe med seg selv, holde seg i form og gjøre strekkeøvelser. Det er du nødt til for å holde følge med de nye unge gutta.

 

Saken oppdateres