Før spillet ble gjenopptatt klokken 07.30 var det ett minutts stillhet til respekt for Nelson Mandela – en av moderne tids mest innflytelsesrike menn. Ernie Els ledet hyllesten til Sør-Afrikas tidligere president, før gjennopptagelsen av den første runden av Nedbank Challenge slo i gang klokken 07.30  fredag morgen:

 

«Det er en veldig trist dag. En veldig trist dag før Sør-Afrika og verden. Vi har mistet en av vår tids mest ikoniske ledere. Man kan ikke si noe vondt om mannen. Han kjempet for hva han trodde på, var i fengsel i så mange år, og kom ut for å lede landet vårt. Han er far til vårt land og hele kontinentet. Han ble 95 og levde et rikt liv, men mange av de årene fikk han ikke muligheten til å gjøre det han er best til.

 

Jeg møtte ham for første gang i 1994 med Mr. Johann Rupert under en middag, og jeg er glad for at vi holdt kontakten. Jeg pleide å spille en turnering i Houghton, og hans hjem var veldig nærme Houghton Golf Club. Han kom og besøkte meg en gang, og vi utveklset gaver. Jeg har fortsatt et bilde fra den dagen i 1996 på mitt kontor i USA. Og hver eneste gang jeg vant en turnering, så ringte han meg.

 

Jeg husker en gang jeg fløy til London. Vi satt foran, og Mandela var den siste som kom inn i flyet. Han satt helt foran, og så meg og datteren min ved siden av meg. Plutselig ønsket han ikke å prate med meg – han ville prate med datteren min. Samantha gikk bort til ham, satt på fanget hans og pratet med ham som det skulle vært hennes bestefar. Det var spesielle tider, og de få stundene vi hadde sammen var veldig spesielle. Han er det mest fantastiske mennesket jeg noensinne har møtt.

 

I dag blir tøft. Han var vår president, og mannen som endret livene våre. Det kunne ha vært så forskjellig i Sør-Afrika, men han stod på sitt og hjalp oss fremover. Jeg var i luftforsvaret da ANC (African National Congress journ. anm.) ble forbudt. Jeg husker de dagene på 80-tallet da regjeringen var i mot ANC. Og de var fiendene våre.

 

Og så kom president Mandela og overtar landet, og leder det på demokratisk vis. Han var en utrolig mann, og vi kommer virkelig til å savne ham»

 

Også Tiger Woods hyllet Mandela etter at han fullførte sin første runde av Northwestern Mutual World Challenge i California. Han ble informert om Mandelas bortgang like før han fullførte sin runde.

 

– Han inviterte oss hjem til seg i 1998, og det er et av de mest inspirerende øyeblikene i hele livet mitt. Jeg tror ikke det er noen av oss som kunne overlevd det han har vært gjennom, og likevel komme gjennom det så verdig og ydmyk som han gjorde. Det å lede en nasjon, og å elske verden da han kom ut av fengsel – det sier sitt om viljen hans. Landet kunne falt sammen i tiden etter at han ble sluppet ut av fengsel. Det kunne ha gått mange forskjellige veier, men han har ledet landet til hvordan det er i dag, og verden kommer til å savne ham, sa Woods i pressekonferansen etter runden.