Bakgrunn: Rory McIlroy trekker seg fra The Open 

Mandag formiddag kom sjokknyheten om at Rory McIlroy trekker seg fra neste ukes The Open Championship på St Andrews etter å ha røket leddbåndet på fotballbanen. Nå må han belage seg på å se store deler av PGA Tour-sesongen fra sidelinjen.

Viasat-kommentator Per Haugsrud er nådeløs når vi ber ham kommentere nyheten.

– Hvor klønete er han egentlig? Det går jo ikke an! Hvor dum er han når han spiller fotball en uke før årets viktigste turnering og før den viktigste perioden i hele sesongen? Jeg skal være forsiktig med å kalle verdens beste spiller for uprofesjonell, men når du lever av golfen og er avhengig av bein og armer utsetter man ikke seg selv for en slik risiko! Selv om du spiller forsiktig kan ulykker skje, tordner Haugsrud.

Han sier det er ekstra krise at det er McIlroys venstrebein som har blitt skadet.

– Venstrebeinet blir utsatt for mest trykk og vridning. Sesongen er kjørt for McIlroy nå. Han blir nok ikke klar til FedEx Cup-sluttspillet. Rory kommer til å miste mange poeng på verdensrankingen, så Spieth kan bare sette seg ned med Cola Lighten og se navne sprette opp på toppen av verdensrankingen, sier Hagusrud til Norsk Golf.

Viasat Golf sender 43 timer live fra St Andrews neste uke. Haugsrud river seg i håret over at seerne nå går glipp av nesten 20 timer med verdens beste golfspiller i TV-ruta.

– St Andrews passer Rory helt perfekt. Han kan kline til med driveren, han har korte wedger inn på nesten alle par 4-hull, og han kan spille alle par 5-hullene som par-4. Turneringen blir ikke det samme uten ham. Dette er helt tragisk!, sier Haugsrud, som nå sier Spieth er storfavoritt.

– Spieth er helt rå samme hvilken bane han er på. Puttingen er veldig avgjørende på St Andrews. Det passer Spieth perfekt. Han har alle slagene man trenger i bagen. Jeg tror Dustin Johnson også blir å regne med, men uten Rory blir det enda mer åpent. Golf er ikke som i tennis der det er de samme spillerne i semifinalen hver turnering.

Han har imidlertid liten tro på Tiger Woods, til tross for at han viste lovende takter i helgens turnering The Greenbrier Classic.

– Du skal aldri si aldri med Tiger, og han reiser nok til St Andrews hvor han har vunnet to ganger tidligere med litt godfølelse. Men jeg tror ikke han er stabil nok til å utfordre om seieren.