Det ble ikke mye å skrive hjem om for Espen Kofstad i den fjerde og avsluttende runden på Royal Melbourne denne helgen

 

. Med fem bogeys, to dobbelbogeys, en trippelbogey og en enslig birdie signerte 26-åringen fra Losby for årets høyeste score med 82 slag (+11).

 

– Avsluttet en forferdelig uke med golf i dag. Nå ser det ut til at det blir en uke fri, og så starter 2014-sesongen! Håper på et bedre år enn det forrige, konstaterte Kofstad på sin Twitter-profil etter runden.

 

Kofstad klarte aldri å bli komfortabel på den krevende Royal Melbourne-banen, og endte til slutt hele 19 over par for turneringen, med bare Gaganjeet Bhullar bak ham på leaderboardet.

 

Australieren Jason Day ledet før siste runde, og gjorde jobben med en avsluttende 70-runde. Med -10 vant han med to slag på danske Thomas Bjørn. Adam Scott brukte de tre siste rundene på å kjempe seg tilbake etter sin tunge 75-runde, og kapret den siste pallplassen. Australia vant dermed også lagkonkurransen.

 

 

 


 

 

Runde 3

 

Espen Kofstad har bare seks spillere bak seg på leaderboardet før siste runde av World Cup i Australia. Jason Day har overtatt ledelsen på hjemmebane.

 

Espen Kofstad har ikke klart å bli komfortabel på den krevende Royal Melbourne-banen denne uken. På asfaltharde og parkettraske greener, gikk han lørdag sin tredje strake runde over par.

 

Med tre bogeys, en trippelbogey og tre birdies, fortsatte han fallet nedover leaderboardet til en delt 51. plass. Dermed ligger han åtte over par når en runde gjenstår.

 

Kofstad er imidlertid langt fra den eneste som har slitt i Australia. Bak ham på leaderboardet er blant annet Matteo Manassero og Jonas Blixt. Spillere som Thorbjørn Olesen og Rafael Cabrera Bello ligger henholdsvis seks og syv over par.

 

Det er duet for en spennende avslutning, der den danske veteranen Thomas Bjørn fortsatt har gode vinnermuligheter. Lørdag måtte han imidlertid finne seg i å bli henvist til andreplass på leaderboardet. Med -8 ligger han ett slag bak den nye lederen Jason Day. Matt Kuchar følger to slag bak Bjørn på tredjeplass.

 

I lagkonkurransen leder Australia på hjemmebane med -11 totalt, ett slag foran USA. Norge er ikke med i lagkonkurransen, ettersom Kofstad stiller som eneste norske utøver.

 

 


 

 

Runde 2

 

Espen Kofstad måtte fire over par i den andre runden av World Cup i Australia. Thomas Bjørn leder etter halvspilt turnering.

 

Den krevende Royal Melbourne overmannet Espen Kofstad i fredagens andre runde av ISPS World Cup i Australia.

 

Espen Kofstad kom aldri inn i rytmen, og måtte til slutt signere fire fem bogeys, en birdie og resten par. Dermed falt han fra 21. plass ned til 45. plass, i feltet bestående av 60 spillere.

 

Med + sammenlagt har han 13 slag opp til den danske veteranen Thomas Bjørn, som holder fast i ledelsen. Han leder med ett slag på amerikaneren Kevin Streelman. Derfra er det en luke på tre slag ned til Jason Day og Ricardo Santos.

 

Stuart Manley, Hideto Tanihara, Martin Laird og Matt Kuchar utgjør de siste spillerne i topp-5 på tre under par.

 

 


 

 

Runde 1

 

Espen Kofstad har mulighet til å sikre seg en solid lønningspose i denne ukens World Cup i Australia. Han var godt fornøyd med åpningen på knalltøffe Royal Melbourne.

 

– En over var OK i dag. Det lange spillet var litt rustet, men det ordnet seg. Jeg har aldri puttet på så harde og raske greener før!, konstaterte Espen Kofstad på sin Twitter-profil etter å ha signert for en åpningsrunde på 72 slag.

 

Den største skuffelsen har lagt seg etter at han misset europatour-kvalet med ett slag i Spania forrige uke. Torsdag åpnet han med tre bogeys, to birdies og resten par, noe som holder til en fin 21. plass så langt, sammen med blant annet Peter Hanson og Graeme McDowell.

 

Det er hele 43 millioner i potten i ukens turnering, som er en del av europa-touren. Turneringen teller også på verdensrankingen, men har ikke noen påvirkning på pengelisten på European Tour sin 2014-sesong.

 

Det er et stjernespekket startfelt i Australia denne uken. Adam Scott, Matteo Manassero, Matt Kuchar, Jason Day, K.J Choi, Nicolas Colsaerts, Thorbjørn Olesen og Miguel Angel Jimenez er blant spillerne Kofstad måler muskler mot.

 

Thomas Bjørn og Kevin Streelman deler ledelsen på fem under par.

 

Den offisielle 2014-sesongen begynner parallelt i Sør-Afrika denne uken. Selv om Kofstad i hovedsak blir å se på Challenge Tour neste sesong, vil han være kvalifisert til de minste Europatour-turneringene, inkludert samarbeidsturneringer med Challenge Tour.