Denne uka deltok 22 unge norske håpefulle i Henrik Stenson og Fanny Sunessons turnering på Barsebäck Golf & Country Club. Til sammen 22 nordmenn deltok i turneringen, som var delt opp i gutte- og to jenteklasser, hver seg delt i alderstrinnene 13 til 16 år, og 17 til 21 år.

Stjernetreff for Wibe Sekne

I den eldste gutteklassen gikk Oslo GK-spilleren, Herman Wibe Sekne (17), like så godt hen og vant.

Heldigvis holdt jeg 
hodet kaldt og fikk
jobben gjort

– Det endte med seier, ja. Jeg spilte veldig solid de første ni hullene, men jeg begynte å kjenne på nervene på siste ni. Heldigvis holdt jeg hodet kaldt og fikk jobben gjort, sier vinneren til Norsk Golf.

Belønningen var, naturlig nok, et møte med majorvinner Henrik Stenson og caddielegende Fanny Sunesson, etterpå.

– Det var hyggelig det, han virket som en bra kar, sier Wibe Sekne, etter «stjernemøtet».

Ledet med to før siste runde

Etter å ha spilt de to første rundene på henholdsvis 73 og 71 slag, ledet Wibe Sekne med to slag før fredagens sisterunde. Seiersmarginen ned til andremann ble til slutt på tre slag.

– Jeg følte ikke at jeg slo ballen spesielt bra, men jeg gjorde det bra på og rundt green.

– Det var ikke på grunn av Stenson du var nervøs altså?

– Nei, det var mer på grunn situasjonen jeg var i som leder.

LES OGSÅ: Stenson til unge, norske spillere. – Meld dere på!

Lærdom

Til tross for at han var blant de yngste i sin pulje (40 totalt), var Wibe Sekne den eneste av spillerne som endte på riktig side av par-grensa (-1 totalt).

Triumfen ga mersmak, og motivasjon.

– Jeg erfarte vel at jeg er god nok til å vinne og prestere på internasjonalt nivå. Så lenge jeg tar riktige valg så kan jeg bli så god som jeg bare vil.

– Rakk du å gi Stenson noen tips om hvordan han skal vinne British Open, senere i juli?

– Nei, jeg er nok ikke helt der enda…

Mange norske

22 nordmenn deltok i turneringen. Carl Didrik M. Fosaas (Miklagard Golfklubb) endte på 9. plass i den eldste gutteklassen (+9).

Jakob Stavang Stubhaug (Ålesund Golfklubb) tok 4. plassen i den yngste gutteklassen, med Alexander Settemsdal (Nøtterøy Golfklubb) på 11. plass.

Celine Brovold Sanne (Asker Golfklubb) tok 4. plass i den eldste jenteklassen. Dét var to plasser over Silje Torvund Ohma (Fana Golfklubb).

I den yngste jenteklassen greide ingen av de norske cut-en, men Tomine Bjerkelo (Sola Golfklubb) og Cornelia Karlsson (Oslo Golfklubb) var best av de norske, på delt 13. plass.

Leaderboard Stenson Sunesson Junior Challenge