Norges Golfforbund (NGF) har tatt ut følgende utøvere til World Junior Golf Team Championship, uoffisielt lag-VM i golf for juniorer, som spilles i Nagoya, Japan 15.-19. juni 2015:

  • Markus Braadlie (15), Bergen Golfklubb
  • Viktor Hovland (17), Drøbak Golfklubb
  • Kristoffer Reitan (17), Oslo Golfklubb
  • Sander Stavnar (16), Vestfold Golfklubb

Uttaket gjenspeiler de tre beste norske juniorene på verdensrankingen for amatører (WAGR). En utøver har fått plass på grunnlag av resultater i Norge det siste året.

Norge har gode tradisjoner i denne turneringen med tre gull og ett sølv på fem starter. Spillerutvikler Niklas Diethelm i NGF står bak den norske medaljefangsten VM og EM de siste årene, og karakteriserer utøverne på følgende måte:

Markus Braadlie er ny på laget. Han er en spennende utøver som har vist stabilt spill over tid i Norge.

– Viktor Hovland er vår høyst rangerte junior, og var med på laget som tok hjem seieren i 2014. Han er regjerende norgesmester, har allerede en seier i år, og er en selvskreven kandidat til laget.

– Kristoffer Reitan har allerede bred internasjonal erfaring. Med flere meritter i utlandet og sterkt delaktig på laget som tok gull i fjor, blir Kristoffer et sterkt kort også i år.

– Sander Stavnar debuterer også på Norges lag. Han har utviklet seg mye i løpet av vinteren, og med flere gode prestasjoner har han fortjent plassen på laget.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Fjorårets vinnerlag i Japan. F.v.: Jarand E. Arnøy (Fana GK), Andreas Halvorsen (Larvik GK), Kristoffer Reitan (Oslo GK), Viktor Hovland (Drøbak GK).

Selv om det norske laget har statistikken på sin side advarer Diethelm mot urealistiske forventninger.

– Forventningene kan fort bli høye, men skal vi oppnå en topplassering i VM er vi avhengig av at alle fire på laget leverer opp mot sitt aller beste for sesongen, sier Diethelm.