Her kan du snart spille i flomlys

Høy aktivitet gjorde det trangt på banene i år. Nå går Atlungstad nye veier for å tilby flere starttider.

Publisert

Ti minutter sør for Hamar planlegges det nå å lyssette de ti siste hullene, inkludert de vakreste langs Mjøsas bredd.

– Vi har opplevd det samme som mange andre i år, at det har vært tøff kamp om starttidene. Et medlem vil umiddelbart tenke at vi da må begrense tilgangen slik at alle får spilt så mye man ønsker. Men her på Atlungstad ser vi heller etter løsninger som kan åpne for flere, sier daglig leder Pål-Jan Stokke.

Fra ni til 18

Bak seg har Atlungstad Golf en fantastisk sesong. Nye spillere har strømmet til, gamle medlemmer er blitt mer aktive. Det har gitt penger i kassa, og rom for investeringer.

– Finansiering har vi kontroll på, og det er lett å regne seg fram til at en slik lyssetting vil være lønnsomt, sier han.

Disse planene gjør at vi kan øke antall runder betraktelig. Drømmen er at det står klart til slutten av august.

– Med lys på hull ni til og med 18, håper vi at ytterligere 75-80 spillere daglig kan komme seg gjennom banen når høstmørket setter inn. 

Lignende prosjekter er realisert i Tyrkia og Dubai. Her hjemme fikk Sunnfjord GK flomlys på sin korthullsbane i 2018, og flere norske golfanlegg har flomlys på rangen. 

Men ingen har sett lyset som Atlungstad gjør nå.

Klart i august?

– Disse planene gjør at vi kan øke antall runder betraktelig. Vi håper at prosjektet kan realiseres raskt. Drømmen er at det står klart til slutten av august neste år, forteller Stokke.

Han avventer nå de reelle pristilbudene før han går til styret for endelig vedtak. 

– Vi ser på ulike løsninger, blant annet LED-lys koblet til solcellepaneler. Totalkostnaden kan jeg ikke svare på akkurat nå, men vi er villige til å legge de nødvendige kronene på bordet for å få en fullverdig løsning, forsikrer han.

Samtidig er Atlungstad-sjefen opptatt av å ta vare på omgivelsene. 

– Vi bor og lever i en vakker del av Norge. Vi skal få på plass en belysning som er så estetisk at lysanlegget nesten ikke er synlig når det er lyst.

(Saken fortsetter under bildet)

I disponentboligen ved siden av proshopen har Atlungstad i år bygd fem dobbeltrom for utleie. Hele boligen er pusset opp fra topp til tå. (Foto: Atlungstad Golf)

Øker og vokser

Som destinasjon har Atlungstad Golf og Atlungstad Brenneri hatt en formidabel vekst de siste åra. De to aktørene jobber godt sammen og katalyserer hverandre etter beste evne. 

I løpet av 2020 har golfklubben vokst fra 900 til 1250 medlemmer. Antall runder passerte 39.000. En dobling av greenfee-inntektene – og tredobling på rangen – har lagt grunnlaget for flere investeringer.

– Lys-prosjektet er bare ett av tiltakene, forklarer Pål-Jan Stokke. 

– De siste to åra har vi realisert et nytt klubbhus. Disponentboligen ved siden av proshopen er pusset opp fra topp til tå. Nå kan vi servere inntil 90 mennesker i selskapslokalet, og i 2. etasje har vi bygd fem dobbeltrom, alle med bad og toalett på rommet. 

I løpet av desember ferdigstilles en ny driftsbygning ved siden av hull 2. I tillegg skal det i vinter klargjøres 130 nye parkeringsplasser i samarbeid med Atlungstad Brenneri. 

(Saken fortsetter under bildet)

Fokus på økonomi

– Totalt investerer vi nesten ni millioner kroner nå, nesten alt på oppsparte midler, forteller Stokke.

– Vi har ekstrem fokus på økonomi, og har skjønt at golfen i seg selv er utfordrende. Derfor søker vi alltid etter å skape vekst på områder som er relatert til hovedproduktet vårt. Da skaper vi nye inntekter som vi igjen kan pløye tilbake til den daglige driften. 

Atlungstad har erfart at det er vanskelig å gå i overskudd med golf alene. Derfor forsøker man hele tiden å komme opp med nye forretningsområder i nær tilknytning til spillet.

Vi skaper nye inntekter som vi igjen kan pløye tilbake til den daglige driften.

– Derfor har vi etterhvert blitt ganske store på arrangementer, utleie, reise- og turaktivitet. Vi investerer nå blant annet i nye skap som gjør at medlemmene kan ha utstyret sitt stående på banen hele tiden. Til våren har vi mer enn 350 utleide skap, forteller Pål-Jan Stokke.

Som daglig leder berømmer han både klubben og samarbeidspartnere for å løfte sammen.

– Atlungstad har en enorm human kapital, altså en enorm frivillighet som ikke ser begrensninger, men muligheter. Det er denne frivilligheten som til enhver tid gjør det lille ekstra, nettopp for at det skal være hyggelig og praktisk for medlemmer og besøkende.

Powered by Labrador CMS