Det var Fædrelandsvennen som først omtalte saken (bak betalingsmur).

– Det er virkelig til nytte og glede. Nytte fordi vi nå mye lettere klarer å finne golfballene igjen. Og glede fordi geitene bringer fram smilet hos folk som ser dem, sier Rune Svennevik, leder av Mandal GK til fvn.no.

Svennevik, som selv er sauebonde, vurderte først å sette ut egne sauer ved golfbanen, men fant ut at sauer ikke beuer ned vegetasjon like effektivt som geiter.

Dermed gikk klubben til innkjøp av tre geiter for til sammen 12 000 kroner fra en bonde i Farsund.

(Artikkelen fortsetter under)

Sannsynligheten for å finne igjen ballen i roughen på Mandal GK kommer til å øke betraktelig etter at disse krabatene har fått tid til å boltre seg. (Foto: Jarle R. Martinsen/Fædrelandsvennen)

Måten klubben sikrer at geitene beveger seg rundt på områder på banen hvor vegetasjonen er tettest, er ved hjelp av halsbånd som sender ut et lydsignal som går av hvis geitene nærmer seg yttergrensen for der de kan gå.

Ignorerer de lydsignalet, kommer et lite elektrisk støt som får dem til å snu. Svennevik sier til fvn.no at klubben på denne måten kan flytte grensene  for hvor de vil at geitene skal beite.

– Her er kanskje 100 mål med vegetasjon som vi vil ha fjernet, så de vil ikke bli arbeidsledige med det første, konstaterer han.

Geiter gjør for øvrig ikke bare nytte for seg når det kommer til å rydde opp i roughen på golfbaner. På Silvies Valley Ranch Golf i Oregon på USAs nordre stillehavskyst leier klubben ut geiter som caddier: