Norges Golfforbund (NGF) har funnet plass til syv golfere i Team Norway Rio ’16 som i 2012 består av følgende personer:

 

– Suzann Pettersen, Oslo GK

– Marianne Skarpnord, Moss og Rygge GK

– Caroline Martens, Tyrifjord GK 

– Knut Børsheim, Fana GK

– Espen Kofstad, Losby GK

– Elias Bertheussen, Trondheim GK

– Anders Kristiansen, Borregaard GK

 

Da NGF i 2011 lanserte proffsatsingen Team Norway 2016 var målet full kvote i OL i Rio. Det innebærer at to gutter og to jenter må være topp 300 i verden når uttaket endelig finner sted en gang i 2016.

 

Per i dag er det jentene som er nærmest dette målet med Suzann Pettersen som selvskreven medaljekandidat. Marianne Skarpnord er imidlertid tilbake etter skade, og Caroline Martens vil i år spille mange turneringer på høyeste nivå i Europa.

 

På herresiden stiller det seg forventninger til Knut Børsheims debutsesong på European Tour. Espen Kofstad var nær ved å kvalifisere seg for European Tour i 2011, og bør ha gode sjanser til å klare dette i 2012. Elias Bertheussen og Anders Kristiansen, som også er tilbake etter langtidsskade, vil begge få mange sjanser til å klatre på verdensrankingen, blant annet gjennom flere starter på Challenge Tour.

 

– Vi har inkludert de spillerne som per i dag har en realistisk sjanse for å nå kvalifiseringskravet til OL i Rio, sier idrettssjef Frode Scheie i Norges Golfforbund.

 

Scheie presiserer at uttaket er dynamisk, og at OL-satsingen ikke bare handler om å komme til Rio, men like mye om å benytte anledningen til å etablere seg på de profesjonelle tourene i Europa og USA.

 

– Suzann Pettersen er fyrtårnet i norsk golf, og det er gledelig å se at flere jenter kommer til. På herresiden har vi fortsatt et stykke vei og gå, men ikke lenger enn at vi bør være i rute til OL i Rio, fortsetter Scheie.

 

Til tross for stor geografisk spredning kan spillerne vente seg individuell oppfølging fra et støtteapparat som blant annet består av Øyvind Rojahn, Henrik Bjørnstad og Per Haugsrud, de tre beste herregolferne i nyere tid. Spillerne vil i tillegg samarbeide tett med Olympiatoppen.

 

(Pressemelding, NGF)

 

Vekk fra fjorårets liste er Eirik Tage Johansen, som i høst mistet sin kategori som Europatour-spiller, Drammensjenta Lene Krog, og naturlig nok Marius Thorp som har lagt køllene på hylla på ubestemt tid etter en trøblete sesong på Europa- og Challenge-touren. 

 

Bruk kommentarfeltet under og si hva du mener om uttaket.