– Det var helt sykt! Jeg måtte se meg over skuldrene et par ekstra ganger før jeg slo, etter at ulven hadde forsvunnet inn i skogen igjen, ler Andre Aass.

Mandag kveld delte han tre bilder på Losby GK sin Facebook-profil fra det uventede selskapet. Innlegget har på kort tid blitt delt nesten 200 ganger, og Aass har nettopp vært i telefon med både Dagbladet og NRK når Norsk Golf ringer ham.

 Jeg satte ned putteren og dro frem femmerjernet i i tilfelle jeg plutselig skulle få bruk for en kraftigere sving!

Andre Aass

– Jeg jobber som fotballtrener i Lørenskog, og tenkte å avslutte dagen med en kjapp nihullsrunde etter treningen i går kveld. Da jeg gikk alene på hull 13 dukket en ulv opp i bakkanten av green. Jeg visste ikke helt hva jeg skulle gjøre. Jeg satte ned putteren og dro frem femmerjernet i i tilfelle jeg plutselig skulle få bruk for en kraftigere sving! Først stod den bare og så på meg, men begynte å gå mot skogholtet i det jeg dro frem kameraet. Jeg rakk akkurat å knipse han i det han forsvant inn i mørket, sier Aass til Norsk Golf.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Dette var det første bildet Andre Aass rakk å ta av ulven. Noen minutter senere dukket den opp igjen. (Foto: Andre Aass)

Han ble stående i fem minutter med kameraet i håp om at ulven skulle komme tilbake, men konkluderte med at ulven var vekk før han gjorde seg ferdig med hullet.

I stien gjennom skogen på vei til neste tee dukket plutselig ulven opp igjen.

– Jeg begynte å lure litt da jeg så han igjen. Skulle han sondere terrenget for å forsikre seg om at det bare var han og med der? Jeg fikk knipset et par bilder til av ham, men denne gang ble han stående stille. Jeg tenkte «nå må du flytte deg», og raslet litt med beina i grusen. Vanligvis er rovdyr skvetne når man forsøker å skremme de, men denne var iskald. Det var så vidt potene bevegde seg. Akkurat i det han tuslet ut i skogen igjen kom det noen turgåere som også rakk å se ulven, forteller Aass videre.

Etter den unike hendelsen var Aass usikker på om han skulle gå tilbake til klubbhuset eller fullføre runden. Som den ivrige golferen han er valgte han sistnevnte alternativ. 

Andre Aass fikk seg en opplevelse for livet da han golfet på Losby søndag kveld. (Foto: Privat)

– Utslaget ved hull 16 var tilbake ved skogen der jeg så ulven først. Det ble ikke noen god drive for å si det sånn!, ler Aass.

Han sier han ikke har fått noen tilbakemelding fra klubben eller andre medlemmer om at det har vært observert ulv i området tidligere. Han sier hendelsen ikke kommer til å hindre ham i å spille flere runder på Losby.

– Jeg har hatt store bikkjer selv, så jeg har aldri vært redd for ulv. Det har aldri vært noe menneskeangrep med ulv, og sannsynligheten for å se den igjen der er nok ekstremt lav, konkluderer Aass. 

Etter at han lastet opp ulvebildene på Losbys Facebook-profil har det rent inn med meldinger fra både dyrevernere og ulvehatere.

– Noen meldte meg inn i en dyreverngruppe. En person mente jeg ikke burde tatt bildene. Vedkommende var redd jegere skulle komme og ta ulven. Men de fleste har sagt de er misunnelige over at jeg fikk muligheten til å se den. Det var en opplevelse jeg sent kommer til å glemme. Det er nok ikke mange som har opplevd det samme på en golfbane før!

 

Har du opplevd lignende på en golfbane? Fortell i kommentarfeltet under!