Med store og lett tilgjengelige verdier på anlegg utenfor tettbygde strøk, er golfbaner dessverre et yndet mål for tyver. 

Senest i høst meldte Holtsmark GK at de ble robbet for verdier på nesten 150 000 kroner. De er bare en av mange klubber som har blitt utsatt for innbrudd de seneste årene. Alt fra golfballer til elektrisk utstyr, maskiner, kjøretøy datamaskiner og køller i proshopen står på «ønskelisten» til kjeltringene.

(Les også: Tyver stjal 91 (!) trær)

For seks uker siden ble Ullensaker Golfklubbs Gator-rangebil stjålet. Da gikk de til anskaffelse av overvåkningsutstyr som filmer store deler av anlegget hele døgnet.

Det viser seg nå å ha vært en klok investering.

Natt til fredag ble klubben robbet på nytt. I et telt med innlåst maskineri og utstyr, ble klubben frarøvet verdier for anslagsvis 200 000 kroner. Det forteller salgs- og markedsansvarlig i Ullensaker Golf AS, Øystein Haug til Norsk Golf.

Denne gangen ble imidlertid tyvene filmet. De skulle vise seg å være gamle kjenninger av politiet.

(Artikkelen fortsetter under bildene)

Her er tyvene fanget på film. 
Her skar tyvene seg inn da de forsynte seg med et Toro Workman-kjøretøy.
En av de to forsvunnede bilene ble funnet igjen av Østein Haug fredag ettermiddag.

– Anbefaler alle klubber å investere i overvåkning

– Dette er fryktelig kjedelig. I tillegg til rangebilen som ble stjålet for seks uker siden, forsvant det i natt nok en kjøretøy, mye redskap, to motorsager, pipesett, luftverktøy til kompressoren og startkabler. Da de dro med kjøretøyet suset de rett gjennom teltveggen og over puttinggreenen. Det er helt ødelagt, og bare skadene på teltet koster nok rundt 30 000 kroner å reparere, forklarer Haug til Norsk Golf.

Han sier tyvene også stjal alle nøkler til diverse maskiner.

– Det er tydelig at de hadde planer om å komme tilbake.

Haug gikk rett til politiet med bildene overvåkningskameraet tok av de to skurkene.

Nå er saken i hendene til politiet. Jeg håper det blir en strafferettslig forfølgelse

Øystein Haug

– Politiet visste godt hvem de var. De er notoriske kjeltringer som ikke gjør annet enn å drive med kjeltringstreker. Det er uhyggelig for familiene som bor der nede. Det er ikke spesielt hyggelig når slike folk holder på om natten. Nå er saken i hendene til politiet. Jeg håper det blir en strafferettslig forfølgelse, forklarer Haug.

Det stjålne kjøretøyet ble funnet igjen i skogen senere på fredag ettermiddag, i et område hvor Haug pleier å gå tur.

Nå oppfordrer Haug andre golfklubber å gjøre som Ullensaker Golf har gjort. Uten overvåkningsutstyret hadde de sannsynligvis aldri funnet ut hvem gjerningsmennene er.

– Jeg anbefaler alle klubber å investere i skikkelig overvåkning. Det er bare å ta kontakt med meg hvis de har noen spørsmål eller trenger hjelp. Det er veldig kjedelig at det har blitt sånn at man man hele tiden må være veldig på vakt. Vi låser inn alt av verdier. Kameraene som filmer 24 timer i døgnet gir en ekstra trygget, avslutter Haug til Norsk Golf.