Snø og is. Flom. Storm. Tørke. Ja, det er mye man skal stri med når man driver golfbane i Norge. 

Mens starten av årets sesong ble ødelagt av isbrannskader for mange av golfklubbene på Sør- og Østlandet, ble store deler av golfsesongen på Vestlandet i fjor ødelagt av enorme nedbørsmengder. I Bergen ble det registrert nedbørsrekord gjennom sommeren, og for golfspillerne betydde det en sterkt amputert golfsesong.

I år har sesongen vært langt tørrere, men i høst har slusene åpnet seg på nytt: Bare den siste måneden er det registrert hele 705 millimeter nedbør ved målestasjonen i Bergen – som har det noe ironiske navnet «Florida».

Nylig dukket det opp en ganske spesiell video i redaksjonens e-post-innboks: Fana-medlem Dag Martin Børhaug filmet vannet som hadde oversvømt en av greenene, da han plutselig så en ørret vake:

(Artikkelen fortsetter under)

 

Satelittbilde av hull 14 på Fana, der bekken nylig rant over og oversvømte green. Heldigvis gikk vannstanden fort ned igjen også.

Videoen er tatt på hull 14 på Fana, tidligere hull 4, et par 3-hull på 128 meter, hvor bekken som går foran green fra det nærliggende Steinsvikvatnet, har rent over.

– Sesongen i år har vært veldig bra med mye pent vær i vår og sommer, men høsten har vært ganske våt. Banen tåler nedbøren godt, men det blir av og til overvann, spesielt på en av greenene. Heldigvis går vannstanden fort ned igjen, forteller Jan Inge-Klubben, daglig leder i Fana GK til Norsk Golf.

Et annet Fana-medlem sendte oss nylig disse bildene fra broen til hull 18, samt tee 43 og 48 på det samme hullet:

(Foto: Privat)

Drøye 20 mil syd for Fana Golfklubb ligger Solastranden Golfbane, like ved Stavanger lufthavn. Også der har det kommet nye vannhindere som ikke akkurat er helt planlagt. Banen suger vanligvis til seg vann som en svamp, men dette bildet fra green på hull 18 viser at sandgrunnen der ikke har vært nok til å ta unna de store mengdene med vann:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hull 18 på Solastranden har fått et noe vanskeligere innspill ⛳🌧️ #solagk #ektegolfglede #norskgolf

A post shared by Sola Golfklubb (@solagolfklubb) on Oct 15, 2018 at 1:04am PDT

Den tyngste nedbørsdagen i Bergen kom 26. september da det plasket ned hele 79,5 millimeter på ett døgn. Dagen etter la Fana GKs greenkeeper ut bildet under fra hull 12. 

Emneknaggen #greenkeeperlife sier sitt om hvordan det er å drive golfbane i Norge. Vi tar av oss hatten for den utrettelige jobben de gjør!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#vann #water #flooding #greenkeeper #greenkeeperlife

A post shared by Fanakpr (@fanakpr) on Sep 26, 2018 at 12:15pm PDT

 

Har du bilder fra uvanlig vær som har rammet din hjemmeklubb? Send oss gjerne bilder til redaksjon@norskgolf.no!