Hillestad startet sisterunden fem slag bak lederen Franziska Sliper (Sola GK), men da Sliper begynte å slite tidlig på runden, åpnet hun opp døren for spillerne som jaktet henne bakfra.

Ledelsen vekslet gjennom store deler av dagen, men da ett hull gjenstod, stod seieren mellom Hillestad, Fana-junioren Mia Sandtorv Lussand og Symetra Tour-proff Karoline Stormo, den største favoritten før turneringen startet.

Da Lussand bommet sin to meter lange birdieputt og Stormo brukte fire slag fra greenkanten for bogey, hadde Hillestad som gikk i lederballen i gruppen bak, mulighet til å avgjøre med birdie på hull 18.

(Artikkelen fortsetter under)

Det var høye skuldre gjennom store deler av dagen for Julie Boysen Hillestad, men det holdt til slutt. (Foto: Benjamin A. Ward / Norsk Golf)

Etter en skjev drive måtte hun imidlertid legge seg opp kort venstre. Ballen rullet ned i roughen ved kanten av bunkeren, men fra 40 meter vartet hun opp med dagens beste slag under press: Den følsomme pitchen la seg bare en snau meter fra hullet.

Da kunne hun puste et lettelsens sukk og gi caddien sin en stor klem.

Birdieputten snek seg inn fra siden, og dermed kunne hun slippe jubelen – og tårene – løs i det som er hennes soleklart største prestasjon i karrieren.

– Herregud, kongepokal! utbrøt hun idet hun omfavnet familien etter å ha fylt ut scorekortet som talte 74 slag, to over par og tre under par sammenlagt.

– Jeg har det helt fantastisk. Jeg har bare grått og grått siden jeg gikk av det siste hullet. Det er en stor drøm, sa Hillestad til Norsk Golf etter seieren.

(Artikkelen fortsetter under vinnerintervjuet med Hillestad)

Dette var Hillestads andre seier i Garmin Norgescup-sammenheng. Den forrige kom på Atlungstad Golf tilbake i 2016 på det som var Hamar-jentas hjemmebane den gang. Hillestad er for øvrig også tidligere juniorverdensmester i hundekjøring (!).

23-åringen er for tiden rangert som den 461. beste amatøren i verden og står med tre topp-5-plasseringer på college den siste sesongen. Hun har i utgangspunktet ett år igjen av studiene, men har fått tilbud om et ekstra år med collegegolf som følge av koronapandemien.

Hillestad og sølvvinner Mia Sandtorv Lussand var de eneste spillerne som endte NM under par sammenlagt. Lussand har imponert stort på juniortouren Srixon Tour i år, og søndagens andreplass er hennes første pallplassering i et norgesmesterskap.

(Artikkelen fortsetter under)

Hillestad vant NM foran Mia Sandtorv Lussand (t.h.) og Karoline Stormo. (Foto: Benjamin A. Ward / Norsk Golf)

Deretter fulgte Karoline Stormo (Arendal og Omegn GK) på tredjeplass på par, den tredje pallplasseringen på rad i NM for norgesmesteren fra 2018.

I herreklassen var det Andreas Halvorsen (Larvik GK) som stakk av med kongepokalen etter å ha ledet NM fra start til slutt. Med imponerende 21 under par vant han med fem slag over Bård Bjørnevik Skogen (Haugaland GK), mens Mats Ege (Stavanger GK), som har dominert frem til nå på Garmin Norgescup, tok bronsemedaljen med elleve under par.

NM 2022 spilles på Gamle Fredrikstad GK. Neste Garmin Norgescup-turnering spilles på Nøtterøy GK fra 4. september, men innen den tid er det duket for juniorenes norgesmesterskap på Salten GK for første gang fra 14. august.

NB! Det ble også spilt NM for funksjonshemmede og døve på Miklagard denne uken. Fredrik Fjæraa (Gamle Fredrikstad GK) vant turneringen overlegent med -2, 25 slag foran Kent Daniel Danielsen (Miklagard GK). Deretter fulgte André Toth (Atlungstad GK) på den siste pallplassen. I NM for døve var Ole Theodor Sponberg (Vestfold GK) med som eneste deltager og vant med +33.

Foto: Benjamin A. Ward / Norsk Golf

Resultater NM damer