Det kunne Asker og Bærums lokalavis Budstikka opplyse om i sin papirutgave forrige uke. Kvinner utgjør hele 46 prosent av klubbens samlede medlemsantall på cirka 1200 medlemmer.

– Det er helt fantastisk fordi det er ingen andre klubber som har det slik. Vi vet nesten ikke hva vi skal kalle det. Om det er verdensledende eller verdensrekord, sier klubbens daglige leder, Tone Malm til Budstikka.

Kvinneandelen på Grini har hatt en drastisk økning de siste fem årene. Det står i kontrast til golf-Norge forøvrig. Fra 2005 til 2014 sank kvinneandelen fra 27,6 til 24,7 prosent.

Tone Malm i Grini GK trekker frem tre kriterier som er viktig for klubber som ønsker å få flere kvinnelige medlemmer:

– Nihullsrunder er viktige. «Det tar som regel rundt to timer, og mange kvinner opplever at de ikke har tid til å gå 18 hull»..

– Klubbens proshop satser også på å ha et bredt utvalg av klær for kvinner.

– Sosiale arrangementer er viktig, også om vinteren. «Vi tilbyr noe hele tiden, og de mister ikke netterverket sitt».

Det er forøvrig ikke bare på kvinnesiden Grini Golfklubbs medlemstall ligger langt over landsgjennomsnittet. De er også en av landets største pensjonistklubber. En kartlegging Norsk Golf gjorde i fjor, viste at deres andel på 41 prosent pensjonistmedlemskap er den nest høyeste i Norge, og 25 prosent høyere enn landsgjennomsnittet.

Norges Golfforbund jobber med å utforme et prosjekt som har som mål å få opp kvinneandelen på alle nivåer i norsk golf, og inviterer klubber til å komme med innspill. Der har Grini GK naturlig nok vært blant bidragsyterne.

– Får vi flere jenter og kvinner til å velge golf som idrett, får klubbene flere medlemmer. Får vi jenter og kvinner til å bli en aktiv del av klubbmiljøet, er sjansen større for at de blir i golf, sier inkluderingskonsulent i Norges Golfforbund, Gøril Hansen.

Les også: Ber klubbene om hjelp til jentesatsning 

Etter det Norsk Golf kjenner til er det kun en annen norsk klubb med kvinneandel på over 40 prosent, Namsos GK i Nord-Trøndelag. Cirka 41 prosent av deres drøye 200 medlemmer er kvinner. Deres daglige leder, Håkon Romuld sier til Norsk Golf at mens menn først og fremst tiltrekkes av golf på grunn av det sportslige, veier et godt klubbmiljø ekstra tungt hos kvinnene.

– Golf har et stort potensiale som sosial møteplass. Det er viktig at golf-Norge får opp kvinneandelen. Vi opplever at det ofte er kvinnene som drar med seg barn og unge, sier Romuld.