Viktor Hovland avsluttet mesternes mester-turneringen Sentry Tournament of Champions med en runde på seks under par, som tok ham til 14 under par sammenlagt. At det likevel bare holdt til 30.-plass av 38 spillere totalt,, 20 slag bak vinneren, sier sitt om hvor lett Kapaluas Plantation Course spiltes denne uken når vinden ikke blåste.

Australieren Cameron Smith leverte runder på 65, 64, 64 og 65 slag på par 73-banen og endte vanvittige 34 under par, ett slag foran Jon Rahm og to slag foran landsmannen Matt Jones.

Aldri har en spiller endt mer under par etter fire runder på PGA-touren, og Smith endte til slutt opp med 31 birdier, tre eagler og tre bogeyer på 72 hull.

– Det var intenst, sa Smith etter birdiefesten hvor verdensener Rahm pustet ham i nakken til siste slutt.

Cameron Smith takket Jon Rahm for en intens kamp etter søndagens seier (Foto: Getty Images).

– Det var en uvirkelig runde og noe jeg aldri kommer til å glemme. Rahm er verdens beste golfer, og det er så mange grunner til at han er det. Han slår ballen så rent, og det virker som om han senker alle putter han ser på, så det var herlig å klare å stå imot det presset og slå litt tilbake, sa Smith, som nå klatrer opp til 10.-plass på verdensrankingen for første gang.

For mannen tre plasser over ham på verdensrankingen ble det aldri full klaff denne uken. Hovland startet turneringen så lovende på åpningsrunden med fire birdier på sine seks første hull for turneringen, men etter det stakk spesielt nærspillet og puttingen kjepper i hjulene for ham.

Søndagens bogeyfrie sisterunde på seks under par var han laveste score for uken. Ifølge pgatour.com var 24-åringen feltets fjerde beste spiller på innspillene over de fire dagene, midt på treet med driveren i hendene, men dårligst av alle rundt greenene og nummer 33 av 38 spillere på greenene.

Dermed er det liten tvil om hva Hovland bør prioritere i de neste treningsøktene når han skal ha turneringsfri den kommende uken. Hans neste turnering blir i DP World Tour-turneringene Abu Dhabi HSBC Championship 20. januar og Dubai Desert Classic uken etter.

Resultater https://www.pgatour.com/leaderboard.html