Med en luke på bare tre slag opp til teten før siste runde skulle Hovland egentlig kjempe om karrierens tredje PGA Tour-tittel mandag.

Det håpet ble ødelagt allerede en time inn i runden.

Etter å ha startet med fire par på rad havnet Hovland i trøbbel på utslaget på hull 5. Han måtte erklære ballen uspillbar og droppe, og brukte hele seks slag på å komme seg inn på green på par 4-hullet. Med to putter ble det en katastrofal «snømann» på scorekortet, åtte slag og kvadruppel bogey, og dermed var han allerede ute av seierskampen.

23-åringen svarte med birdie på hull 6, men da han gjorde en dobbelbogey på hull 8 etter å ha slått seg fra den ene greenbunkeren til den andre, og fulgte opp med enda bogey på hull 9, smalt han putteren i baggen idet han gikk av greenen så skaftet ble bøyd.

Det gjorde at han måtte putte med pitchingwedgen resten av runden.

– Vår mann som er så rolig sindig og, men «inte nu längre». Ai, ai, ai!. Viktor Hovland, det er så ulikt ham, sa Per Haugsrud da Eurosports bilder viste Hovland smelle putteren inn i bagen med full kraft.

Fra reaksjonene på Golf-Twitter å dømme gjorde det publikumsfavoritten bare enda mer relaterbar og populær:

(Artikkelen fortsetter under)

Hovland fulgte opp med tre bogeyer, tre birdier og resten par, og med seks over par (77 slag) på scorekortet falt han hele 37 plasser ned til en skuffende 43.-plass.

Dermed ligger han på 14.-plass etter den første av totalt tre turneringer i FedEx Cup-sluttspillet. I kommende ukes turnering BMW Championship handler det om å klatre så mye på den listen for å tette igjen forspranget før sesongfinalen Tour Championship på East Lake i Atlanta.

Der spilles det nemlig «jaktstart», hvor sammenlagtlederen starter med et forsprang på ti under par, andreplass på åtte under par, tredjeplass på syv under, og så videre.

Slik stillingen er for øyeblikket, ligger Hovland an til å starte syv slag bak lederen Tony Finau, som dyttet ned verdensener Jon Rahm fra toppen av FedEx Cup etter en etterlengtet seier mandag.

Den langtslående 31-åringen har ikke vunnet siden Puerto Rico Open i 2016, men har tilsynelatende hatt utallige muligheter til å vinne siden den gang – uten å få hull på byllen. Mandag leverte han endelig under press med par på det første omspillshullet mot Cameron Smith.

– Jeg har jobbet ekstremt hardt, ikke bare med golfen min, men med kroppen, for å fortsette å sette meg selv i denne typen situasjoner, og jeg visste at jeg kom til å vinne til slutt. Det er vanskelig å tape, spesielt når hele verden ser på. Jeg har allerede gjort det et par ganger i år, og det har bare gjort meg enda mer sulten, sa Finau etter seieren.

NB! Mens Viktor Hovland er i gang med sluttspillet på PGA-touren, tok Kristoffer Ventura fatt på den første sluttspillturneringen i Korn Ferry Finals i helgen. Finals består av tre turneringer og er Venturas siste mulighet til å beholde spillerettighetene på PGA Tour i 2022. Han åpnet med en 77.-plass i Albertsons Boise Open. Det er de 25 beste spillerne sammenlagt etter tre turneringer som kvalifiserer seg til PGA-touren.

Resultater