For andre uke på rad er det duket for PGA Tour-turnering på Jack Nicklaus’ sin bane Muirfield Village GC i Ohio.

Det kommer til å bli en helt annen test for Viktor Hovland enn det var i forrige ukes Workday Charity Open, der han endte på tredjeplass og fire millioner kroner rikere.

Hardere og raskere og greener og høyere rough er ventet når verdenseliten pegger opp på nytt, og verdenstoer Jon Rahm har spådd at banen kommer til å spilles minst fem slag vanskeligere i løpet av uken.

For å gjøre utfordringen enda tøffere har det aldri vært høyere nivå i et startfelt i en vanlig PGA Tour-turnering enn i Memorial Tournament.

Ifølge statistikk-guruen Nosferatu (@VC606) på Twitter er det den første ordinære PGA Tour-turneringen noensinne med «strength of field» over 800. Det er også et sterkere felt enn alle turneringer i FedEx Cup-sluttspillet noensinne, og også høyere nivå enn i de siste åtte utgavene av The Masters.

For å sette dette i perspektiv, var «strength of field» da Viktor Hovland vant sin første PGA Tour-turnering i Puerto Rico på 21, med kun et par spillere i topp-100 på verdensrankingen med på deltagerlisten.

I forrige ukes turnering var derimot SOF på 498, med 23 spillere fra topp-50 på verdensrankingen. Dermed fikk Hovland med seg nesten like mange rankingpoeng for tredjeplassen forrige uke som han gjorde i seieren på Puerto Rico i Februar.

 

 

I tillegg til at de ni høyest rangerte spillerne i verden deltar, gjør også Tiger Woods sin etterlengtede første start i COVID-19-æraen denne uken.

På PGA Tour sine nettsider plasserer de Woods på 14.-plass på listen over forhåndsfavoritter i sin «power ranking» før turneringen starter. Og syv plasser foran ham?

Viktor Hovland!

«Rookien er blant de 22 spillerne i feltet som ennå ikke har hvilt siden touren startet opp igjen, og han er den eneste som har klart cuten i alle fem, og endt topp-25 i alle turneringene. Ingen har gjort det bedre enn ham fra tee-til-green i de tre siste turneringene», skriver pgatour.com om Hovland, som ligger plassen foran Rory McIlroy på listen.

På toppen av «power-rankingen» ligger ikke overraskende Bryson DeChambeau, som har vist at hans ekstreme muskelbyggingsprosjekt faktisk virker. DeChambeau vant for øvrig Memorial også for to år siden.

Hovland slår ut i ball med Ian Poulter og Hideki Matsuyama klokken 13.55 norsk tid torsdag og klokken 18.55 fredag.

Turneringen sendes på Eurosport Norge og GOLF.TV.