Torsdag 21. mars starter Valspar Championship på Innisbrook Resort i Florida.

Viktor Hovland er invitert til turneringen etter at han vant collegeturneringen med samme navn i fjor – som for øvrig var hans første collegetriumf i karrieren.

Myyyye har imidlertid skjedd siden den gang.

Stadig mer tyder på at Viktor Hovland blir proff til sommeren. (Foto: Getty Images)

Seieren i U.S. Amateur i august har gitt Hovland en gylden mulighet til å få en perfekt start på profflivet og en sjans til å etablere seg på touren. I tillegg til å ha mottatt invitasjon til tre majorturneringer får Hovland nemlig spille syv «vanlige» PGA Tour-turneringer i 2019.

Det er i disse syv «vanlige» turneringene han har mulighet til å skaffe seg en kategori på PGA-touren, under den forutsetning at han deltar i disse turneringene som profesjonell – ikke som amatør.

Hovland bekrefter overfor Norsk Golf at det er grunnen til at han nå har bestemt seg for å takke nei til invitasjonen i Valspar Championship.

Ved å spare invitasjonen til en annen turnering etter at han sannsynligvis blir proff til sommeren, får han ekstra turnering til å skaffe seg en PGA Tour-kategori.

Det betyr at neste gang vi kommer til å se ham i aksjon på PGA-touren igjen, blir i The Masters 11. april. Der deltar han som første nordmann noensinne.

Beslutningen om å stå over ukens turnering er en tydelig indikasjon på at Hovland nå virkelig har begynt planleggingen av profflivet – noe som innebærer at han sannsynligvis kommer til å stå over The Open Championship til sommeren.

Hovland har tidligere uttalt til Norsk Golf at han vurderer å bli proff rett etter U.S. Open er ferdigspilt 16. juni.

Les om de ulike måtene Hovland kan skaffe seg PGA Tour-kortet på i lenken under, og hvorfor han derfor også trolig kommer til å takke nei til en plass i The Open Championship i juli.

Bakgrunn: Derfor vurderer Viktor Hovland å droppe The Open