Da Viktor Hovland ble proff, måtte han også skille lag med sin faste caddie og tidligere trener Alan Bratton. Den australske ringreven Shay Knight sto klar til å overta jobben. Nå forteller veteranen om starten på samarbeidet deres til nettstedet Thecaddienetwork.com

Knight, som har vært caddie på PGA Touren de siste 13 årene, introduserte seg til Hovland i november i fjor under Mayakoba Golf Classic i Mexico. Der snakket de blant annet om Hovlands kommende turnering i Australia, som ble spilt på The Lakes, rett oppi gata fra der Knight kommer fra.

Hovland spilte bra og ble nummer 13 i turneringen, og Knight fulgte nøye med i tiden som kom.

Noen måneder senere fikk australieren en telefon fra Rickie Fowlers caddie, Joe Skovron.

Oklahoma State-forbindelsene

Nettverket Hovland har skaffet seg gjennom årene på Oklahoma State University, ble også inngangen for Shay Knight. De fleste av OSU-spillerne som nå spiller på PGA Touren har samme management, Wasserman Media Group, det samme som blant andre Rickie Fowler. Joe Skovron spurte Knight om han ville være interessert i å gå caddie for Hovland når han omsider ble proff, og det takket Knight gladelig ja til.

Den første uken de jobbet sammen var under Travelers Championship, uken etter Hovlands imponerende prestasjon i U.S. Open.

«Den første uken handlet om å lære hverandre å kjenne» sier Knight til The Caddie Network.

«Jeg tror at man finner ut om man går bra sammen, om man vil «klikke», i løpet av den første uka. Man er nødt til å komme godt over ens med hverandre og ha noe annet å snakke om enn golf så man kan ta fokus og stress vekk fra selve turneringen.»

Den første uka som proff endte Hovland på en delt 54. plass, og Knight mente Hovland hadde mye å lære når det gjelder måten å tenke på når man spiller proffturnering. Det er det som er den største forskjellen mellom college-golf og profesjonell golf. Tankesettet.

«Et godt eksempel på det fikk vi i Hartford. Han misset på feil sted på hull 10 på fredagen og prøvde å være litt for fancy og endte opp med en sjuer på par firehullet.  Etter runden hadde vi en god prat om hvordan han må være mer tålmodig og disiplinert når han havner ute av posisjon. Jeg tror at en erfaren caddie som meg kan fortelle ham at han ikke trenger å spille perfekt golf hele tiden. Du trenger være i posisjon til å spille.»

«Hvis du er ute av posisjon, kom deg tilbake i posisjon. Det er en viktig ting fremover for de yngste spillerne. Det er stor forskjell på å bli nummer 54 og 25. Det er massevis av penger og rankingpoeng. I college trenger man ikke tenke slik, der handler alt om å vinne. På touren må du skaffe deg selv de beste mulighetene, hva enn de er fra uke til uke. Det er et sjakkspill.»

Hovland innrømmet overfor Knight at han var nervøs på en måte han ikke hadde vært før i sin første proffturnering – forståelig for en spiller som plutselig spiller om masse penger.

Knight forklarte at alt man trenger er en god weekend for å avansere kraftig oppover på resultatlisten.

Og det var akkurat det som skjedde uken etter. (Saken fortsetter under bildet)

Foto: Getty Images

 

 

Hovland åpnet med runder på 70 og 69, etterfulgt av en ny 70-runde på lørdagen. Men på sisterunden kom storspillet. Åtte under par, 64 slag og klatring 39 plasser opp til en delt 13. plass.

«Å gå åtte under på søndag og vise hva han er god for, fjerner mye av presset han har på seg selv. For Viktor handler det om å skaffe seg Tour-kortet, men et mer realistisk mål vil være å komme seg inn i Web-finalen (nå kjent som Korn Ferry Tour). Hvis han kommer seg dit er jeg ikke i tvil om at han kommer seg gjennom. Små mål. Hvis han skulle vinne en av de tre neste turneringene på PGA Tour, ordner det seg på egenhånd. Det vil være stort for ham på veien videre, det er helt sikkert».

Det som har imponert Knight mest med Hovland så langt er drivingen og ball-strikingen hans.

«Han har evnen til å ta ut én side av golfbanen av spill, noe som er enormt. Han driver veldig rett, og ball-strikingen hans er fantastisk, du kan se han har et enormt potensial. Jeg er også imponert over hans mentale tilnærming. Han er en veldig rolig fyr. Han kan bli forbanna, men det går raskt over. Det er utrolig spennende for min del, å se en unggutt vokse her ute på touren. Han har en drøss meritter som amatør. Å se ham gjøre det han gjorde på søndag var imponerende».

Denne artikkelen er skrevet med utgangspunkt i denne saken publisert av TheCaddieNetwork.