Tallene for CBS Sports sin sending fra søndagens dramatiske finalerunde på Valhalla var nemlig opp 36 prosent fra fjoråret, og hele 54 prosent høyere enn McIlroys forrige PGA Championship-triumf i 2012.

 

Totalt skrudde seks prosent av amerikanske husstander på fjernsynet, for å se Rory McIlroy duellere med spillere som Rickie Fowler, Phil Mickelson og Henrik Stenson. 

 

Les også: Mesterlige McIlroy

 

2014  har gitt oss en forsmak på golf uten Tiger Woods. Han har vært skadet store deler av sesongen, og de gangene han har spilt har han vært en ikke-faktor.

 

Sports Illustrated anslo i april at golfindustrien vil tape nesten 90 milliarder kroner den dagen Tiger Woods legger opp, basert på hvor mye Tiger påvirker seertall, billettsalg, salg av golfutstyr og generell golfaktivitet.

 

Situasjonen er sammenlignbar med da basketlegenden Michael Jordan la opp i 1998. Han var basketligaen NBAs store gallionsfigur, og da hans Chicago Bulls spilte finale i 1998, skrudde nesten 20 prosent av den amerikanske befolkningen på TV-apparatene for å se Jordan i aksjon. 
 

Etter Jordan la opp har TV-tallene blitt halvert, og det er først de siste årene etter at en annen superstjerne, Lebron James har entret scenen i NBA-sluttspillene at TV-tallene er på vei oppover igjen. Men de er fortsatt langt unna Jordan-æraen.

 

 

(Artikkelen fortsetter under bildet)

 

 

FORBILDER: Unggutta Rory McIlroy og Rickie Fowler blir viktige fanebærere for golfsporten i årene fremover. (Foto: Getty Images)

 

 

Mange har pekt på at golfen trenger en dominerende spiller som kan overta stafettpinnen etter Tiger. Ingen på touren har virket å feste grepet om tittelen som golfens dominante spiller. I hvertfall inntil nylig. Nå ser Rory McIlroy endelig  ut til å «ta ansvar».

 

Han har vunnet de tre siste turneringene, inkludert to majors, begynner å få en luke på toppen av verdensrankingen og har vunnet like mange majors før fylte 26 år som Tiger og Jack Nicklaus på samme tid.

 

Les også: Publikum vil se en som dominerer golfsporten igjen

 

McIlroy var før The Masters i april en av spillerne som poengterte at publikum trenger å se en spiller som dominerer golfsporten igjen.

 

– Det er bra for sporten å ha spillere som man vet kommer til å kjempe i toppen uke etter uke. Det er med på å skape rivalerier, og det har vært mangelvare i golfen de siste årene, sa McIlroy.

 

Vil den dagen Tiger Woods legger opp vil påvirke din interesse for å følge golf på TV? Bruk kommentarfeltet og si din mening!