I helgen demonstrerte Kevin Na farene som venter spillerne når U.S. Open braker løs på Erin Hills i Wisconsin torsdag. Na droppet en ball tre meter ut i den høye roughen, og etter å ha brukt to slag i forsøk på å få ballen ut av det høye gresset var ballen vekk:

 

Lee Westwood og hans caddie gikk for en litt mer humoristisk variant da de skulle demonstrere hvor brutal roughen er.

 

Det Kevin Na ikke sa noe om i videoen, er hvor bredt spillefeltet på Erin Hills faktisk er. Da Rory McIlroy ble informert om at USGA har begynt å klippe ned roughen tirsdag, skar han en grimase i ren misnøye.

– Virkelig? Vi har 55 meter fra venstre fairwaykant til høyre fairwaykant. De 156 beste spillerne i verden samlet her. Hvis vi ikke klarer å treffe det området, kan man like gjerne pakke sammen og dra hjem, sier McIlroy, som understreker at dette er de bredeste fairwayene de noensinne har spilt på i U.S. Open.

Heller ikke Jordan Spieth syntes forholdene var urettferdige.

– Ikke i det hele tatt. Vi har et stort nok område å slå på, og man må alltid drive ballen bra for å vinne U.S. Open.

Jon Rahm har på sin side ikke slått et eneste slag fra roughen i treningsrundene denne uken. Ikke fordi han aldri har havnet der, men fordi han ikke har ønsket å risikere å skade seg.

– Det er ikke noe vits i å skade håndleddet mitt uka før jeg skal spille, sier det spanske stjerneskuddet.

USGA-sjef Mike Davis sier at klippingen av roughen som foregikk tirsdag ikke er et resultat av klager fra Kevin Na og andre spillere, men på grunn av regnværet som har vært i Wisconsin de siste dagene. Vann har rent fra fairwayene og ut i roughen, og gjort dem enda mer uspillbare.

– Gresset var enda tykkere enn vi hadde forutsett.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Å klippe roughen på et hull på Erin Hills er definitivt ikke noen enmannsjobb. (Foto: Getty Images)

McIlroy synes likevel at det ikke gjorde noe. Bredden på en fairway på Erin Hills, tilsvarer omtrent bredden av tre fairwayer på Winged Foot, hvor U.S. Open spilles om tre år. Mike Davis sier fairwayene på Erin Hills i snitt er 50 prosent bredere enn i et vanlig U.S. Open.

– Dette er U.S. Open. Jeg forstår at de synes roughen er for tykk, men den er som et hinder. Det er meningen at det skal være en tøff test. Hvis gutta ikke klarer å treffe innenfor det området man må i fairway, har man ikke noe å klage på.

Spieth sier roughen, iallfall slik den var frem til tirsdag formiddag, i praksis var som to vannhindere på hver side av fairwayen.

– Hvis du slår ut i det tykke gresset, er det veldig stor sannsynlighet for at man må tilbake til tee for å slå en ny ball.