Lakeside Country Club i Texas var arenaen der 56 spillere skulle kjempe om tre plasser i neste ukes U.S Open. Her prøvde Joakim Mikkelsen lykken mandag, men dessverre gikk det ikke veien for den nyutdannede drammenseren.

 

Mikkelsen har hatt en avslappet holdning til turneringen, og skrev senest i mandagens blogginnlegg her på norskgolf.no:

 

-At det er et trangt nåløye er det ingen tvil om, og det er vanskelig å spå verken det ene eller det andre på forhånd. Jeg stiller imidlertid opp med en offensiv holdning, og føler at jeg ikke har så veldig mye å tape i dette selskapet.

 

Mandag ble det hele avgjort over 36 hull, og med en førsterunde som ødela gikk det dessverre ikke veien for Mikkelsen. Han åpnet med en runde på seks over par (78), bestående av fire bogeys, en dobbelbogey og en birdie, og lå nesten nederst på leaderboardet før andrerunden.

 

Her skulle han heve spillet betraktelig, men da var det dessverre for sent.

 

Mikkelsen var tre under for runden før det siste hullet, etter å ha gjort fem birdies og tre bogeys. Dessverre skulle det bli en kjip avslutning på en lang dag, med dobbelbogey på det avsluttende par 5-hullet, da han fant utslaget i en divot og deretter slo innspillet i vannet.

 

– En perfekt måte å avslutte en lang dag på golfbanen, skrev han sarkastisk på sin Twitter-profil etter runden.

 

Mikkelsen gikk forøvrig i ball med PGA Tour-veteran Bob Estes, som har vunnet på det øverste nivået fire ganger. Han viste Mikkelsen hvordan det skulle gjøres, og gikk helt til topps i kvalifiseringen med en sammenlagtscore på seks under par. To slag bak ham avanserte også Alistair Presnell og Brian Rowell. Etter runden utvekslet Estes og Mikkelsen noen ord på Twitter.

 

– Tapte bare med 13 slag på Estes på morgenen. Spilte som en 12-åring, men fortsatt imponerende. Det gikk ikke helt som planlagt, men å spille med Bob Estes var en lærerik opplevelse. Herlig fyr og en fantastisk spiller, skrev han, hvorpå Estes svarte:

 

– Takk, jeg nøt det også! Jeg ønsker deg til lykke med din proffkarriere. Gratulerer med fullførte studier!, skrev han, før Mikkelsen avsluttet samtalen:

 

– Jeg lærte mye, så takk for det. Gratulerer med å kvalifisere, og lykke til med resten av sesongen. Jeg skal følge med.