Det var duket for en spennende maratoninnspurt i British Open søndag, etter at lørdagens spill ble utsatt på grunn av kraftig vind. Tutta startet søndagens tredjerunde på morgenkvisten tre slag bak teten, og krympet luken med ett slag etter en 72-runde.

 

Med et tettpakket felt i toppen var det helt åpent om hvem som skulle dra i land seieren. Tutta spilte som hun har gjort hele uken bunnsolid fra tee til green, men misbrukte en rekke korte birdieputter.

 

Tutta hadde tydelige problemer både med lengdekontrollen og linjene på St Andrews sine gigantiske greener, og virket aldri komfortabel med putteren i hånda. Noe hun også viste sin åpenbare frustrasjon for ute på banen, spesielt etter å ha treputtet det 13. og 15. hullet.

 

Det erkjente hun også etter runden, hvor hun til slutt måtte signere for 74 slag, hennes høyeste score denne uken.

 

– Jeg puttet meg ut av dette her, egentlig. Jeg vet ikke hvorfor, men det er veldig vanskelig å putte bra når det blåser. Jeg gir meg selv mange sjanser, men bommer på farten på flere, sa hun til Dagbladet etter runden. 

 

Til slutt ble det fem bogeys og tre birdies på 32-åringens scorekort og delt 4. plass, fem under par sammenlagt.

Dermed var hun nok en gang nære på sin andre majortriumf. Den første og så langt eneste kom i LPGA-mesterskapet i 2007.

 

Amerikaneren Stacy Lewis kunne juble for karrierens andre majorseier etter en imponerende sluttspurt. Lewis avsluttet birdie-birdie for å ta seieren to slag foran sør-koreanerne Hee Young Park og Na Yeon Choi på delt 2. plass.

 

Inbee Park forsøkte å bli tidenes første vinner av fire majorer i en og samme sesong denne uken, men måtte ta til takke med delt 42. plass, seks over par sammenlagt.

 

Slaget foran henne endte Marianne Skarpnord på en høyst respektabel 36. plass. Sarpingen startet turneringen knallsterkt, men forsvant nedover listen etter to avsluttende 75-runder.

 

 


 

Fra lørdag

 

Kraftig vind og store utsettelser gjør at Suzann Pettersen og Marianne Skarpnord må avslutte British Open med 36 og 27 hull søndag.

 

Marianne Skarpnord rakk å spille ni hull av tredjerunden før spillet ble avblåst på grunn av ekstremt kraftig vind.

Til tross for vindkast på nesten 20 meter i sekunder, klarte Skarpnord å gå de ni hullene på en over par. Det gir henne en 29. plass så langt. Da det begynte å blåse så hardt at ballene ikke klarte å ligge i ro på bakken var det på tide å komme seg inn i klubbhuset.

 

Det var lenge uvisst om spillet kom til å fortsette, men kl. 19 norsk tid kom beskjeden om at resten av runden må fullføres søndag sammen med fjerderunden.

Marianne Skarpnord uttrykte frustrasjon på Twitter da avgjørelsen kom.

 

– Vi kunne faktisk spilt nå, men de avlyste spillet for dagen!, skriver hun.

Suzann Pettersen var en av de 18 spillerne som aldri rakk å komme seg ut på banen, og skal spille 36 i morgen.

 

 


 

Runde 2

 

Suzann Pettersen leverer nesten feilfri golf, og har blandet seg inn i seierskampen etter halvspilt British Open på St. Andrews. -Jeg har kontroll over spillet mitt, sier Tutta.

 

Tutta ser virkelig ut til å mene alvor denne uken. 32-åringen fra Oslo har aldri fått det helt til å stemme i British Open med en 14. plass fra 2010 som beste plassering, men har så langt denne uken plukket fra hverandre St. Andrews sin Old Course.

Fredag vartet hun opp med en oppvisning fra tee til green, og med 16 av 16 mulige fairwaytreff og 16 greentreff var Tutta aldri i trøbbel. Det viste seg også på scorekortet som ikke viste en eneste bogey.

 

Tutta fikk en knallstart på runden og var fem under par ved runding. Birdien på det 9. hullet skulle imidlertid også bli hennes siste for dagen.

Med ni strake par på back nine ble det til slutt fem under par (67), og Tutta deler med det fjerdeplassen, syv under sammenlagt, bare tre slag bak den sør-koreanske lederen Na Yeon Choi.

 

– Nå har jeg den beste plassen «i huset». Jeg kan sitte her og se på golf de neste åtte timene. Jeg tror jeg sa i fjor at det var det mest komfortable jeg har følt meg på en linksbane, og i år føles det som jeg har kontroll over spillet mitt. Jeg har forenklet alt, sa Tutta etter runden i følge nationalclubgolfer.com.

 

Suzann Pettersen har vært nære på i mange majorer de siste årene. Ingen annen spiller har flere pallplasseringer i majorer uten å vinne de seks siste årene enn Tutta. Hennes første og foreløpig eneste majorseier kom i LPGA-mesterskapet tilbake i 2007. Vi krysser fingrene for at den etterlengtede major nummer to kommer denne uken.

Marianne Skarpnord hadde en lovende start på fredagens andrerunde, og var lenge innenfor topp-10 på leaderboardet. Dessverre skulle en bitter avslutning sende hende nedover listene. Skarpnord var to under for dagen da hun ankom det 16. hullet, men avsluttet bogey, dobbel, bogey for en 74-runde.

 

– Jaha, da har jeg blitt rævkjørt av St. Andrews. Synes ikke det var noe særlig!, skriver Skarpnord på sin Twitter-profil. Når Norsk Golf ber henne utdype svarer hun:

 

– Feil side av green på hull 16, og feil kølle på hull 17 og 18.

 

Dermed falt hun fra 18. plass og ned til delt 30. plass. langt. Muligheten for en topplassering er dog fortsatt der. Ingen spillere har rykket ordentlig i fra, og Skarpnord har bare fire slag opp til topp-10.

Golf-verdens øyne følger spent med på Inbee Park denne uken. Sør-koreaneren forsøker å bli den første som vinner fire majorer i en og samme sesong. Park ledet etter halvspilt åpningsrunde, men har siden falt nedover leaderboardet. For øyeblikket deler hun 22. plassen, åtte slag bak teten.

 

 


 

 

Runde 1

 

Marianne Skarpnord er best i gang av de norske jentene etter første runde av British Open på St. Andrews, da både hun og Tutta åpnet under par.

 

Skarpnord åpnet med en sterk runde på tre under par (69), og ligger dermed bare tre slag bak den amerikanske lederen Morgan Pressel etter første runde av årets fjerde majorturnering.

 

Les også: -Tålmodighet blir ekstremt viktig 

 

Skarpnord sa til Norsk Golf før turneringen at det blir viktig å holde seg unna de dype fairwaybunkerne for å unngå store blemmer på scorekortet, og i følge statistikken gjorde hun alt rett torsdag: Sarpingen traff alle de 16 fairwayene, og misset ikke en eneste green!

 

Med tre birdies og resten par på scorekortet har hun dermed fått akkurat den starten hun ønsket seg.

 

Med tre under for dagen ligger hun blant annet likt med verdensener Inbee Park, som satser på å bli tidenes første Grand Slam-vinner blant damene denne uken. Sør-koreaneren viste ingen tegn til nerver og gikk rett opp i ledelse med seks birdies på sine ti første hull, men visnet utover dagen, og måtte til slutt signere for en 69-runde hun også.

 

Skarpnord fortalte til Norsk Golf før turneringen at hun har byttet ut sin trofaste Scotty Cameron-putter gjennom seks år for en større og tyngre Taylor Made-putter. Det viste seg å bli en suksess.

 

– Det var enten å bytte putter eller bli lagt inn på lukket avdeling, sier Skarpnord til Dagbladet. 

 

Les også: Tutta til Norsk Golf: Banen er veldig spillbar 

 

Slaget bak henger også Suzann Pettersen godt med. Selv om hun ligger på 37. plass, er det bare fire slag opp til teten. Tutta spilte også solid fra tee til green med 15 av 16 fairwaytreff og 15 greentreff. Til slutt ble det fire birdies og to bogeys på 32-åringen.

 

– Det var bunnsolid fra tee til green, men jeg bommet et par birdieputter jeg burde satt, sier Tutta til Dagbladet.

 

Les også: Knekker hun Open-koden?