– Søndagen avgjør, sier Solheim Cup-veteranen. Oppskriften er å ligge likt eller bedre enn det amerikanske laget før søndagens single matcher.

Da Tutta spilte Killeen Castle i august vant hun.

– Det er stor forskjell. Da handlet alt bare om meg, men nå handler det om laget, sier hun. Samtidig er det godt å ha en god opplevelse i bagasjen. Det er godt å være her!, sier hun til Norsk Golf.

Norges desidert beste golfspiller virker svært fornøyd og komfortabel i rollen som veteran på Solheim Cup. Det er sjette gang Suzann Pettersen deltar i Solheim Cup, og det er ingen tvil om at hun er lysten på seier.

– Fredag kommer ikke fort nok. Alle på laget gleder seg, og er innstilt på å hjelpe hverandre for å gjøre det som skal til, sier hun. Alle de europeiske spillerne kjenner har vært her før og kjenner banen. Dessuten har vi hjemmepublikum, og det er som å ha en 15. Kølle i bagen, sier Suzann.

Både veteran Tutta og Solheim-debutant Azahara Munoz fra Spania understreket hvor god mottagelse de har fått her i Irland.

– Vi har blitt tatt så godt imot, fått nye flotte klær og alt er fint, sier den unge spanske golferen. De er begge enige om at det er trygt og inspirerende å ha Annika Sörenstam som støttespiller i kapteinteamet. Suzann passer på å understreke at selv om det er fem såkalte nybegynnere på laget, så er det erfarne LPGA-spiller som stiller til dyst.

– Alle er gode nok til å slå de amerikanske spillerne, sier hun.

Lagkaptein Allison Nicholas er enig i at det europeiske laget  kanskje er det sterkeste noen sinne i Solheim Cup.

– Vi har ni seiere i år, men samtidig skal vi aldri undervurdere de amerikanske jentene, sier hun.

Været i Irland er ganske så uforutsigbart, og under pressekonferansen i dag bøttet det ned så man var redd for at det skulle gå hull i taket.

– Værmeldingen skifter fra dag til dag, og dårlig vær kan være en fordel for Europa, men det kan det også være for USA. Erfarne, gode spillere tilpasser seg de forholdene som er til enhver tid, påpeker lagkaptein Allison Nicholas senere.

Det som er helt sikkert er at de europeiske jentene er mer enn klare for å vinne Solheim Cup-pokalen. Men før det skal de i gallamiddag, og der stiller hele laget i like kjoler fra Paul Costello. Og at de er flotte, det er både spillere og kaptein Allison enig om.

– Vi gleder oss, og jentene skal bare gå ut der og ha det gøy!