Franksmannen har levert solid spill hele uken med runder på 66, 69 og 69 slag. Lørdagens runde på to under par inneholdt tre birdies og en bogey, og tok ham opp fra andreplass til øverst på resultatlisten, ni under par totalt. Slaget bak følger engelskmannen Anthony Wall som ledet før dagens runde. Han gikk tredjerunden på en over par, 72 slag.

Jacquelin står fra før av med fire profesjonelle seire, to av dem på Europa-touren. Den forrige kom i BMW Asian Open i 2007 da han slo danske Søren Kjeldsen med to slag. Selv føler han at han er godt rustet til å dra i land seieren imorgen.

– Jeg er veldig fornøyd med hvordan jeg treffer ballen for tiden, men det viktigste er å bevare tålmodigheten. Det blir nøkkelen imorgen, sa 36-åringen til europeantour.com etter runden.

Han påstår selv han ikke føler noe press på å ende sin lange seierstørke.

– Jeg tenker ikke så mye på at det har gått lang tid siden sist. Hvis jeg vinner så hadde det vært herlig, men hvis ikke  kommer jeg ikke til å ta alt for mye på vei. Så klart kommer jeg hit for å vinne, men om ikke det blir tilfelle vil det komme nye muligheter.

Det så lenge an til at helgens turnering i Italia skulle bli et tomannsrace mellom Jacquelin og Wall, men etter at de begge avsluttet sine runder svakt er tetkampen fortsatt helt åpen. Phillip Price og Jamie Elson deler tredjeplassen tre slag bak Jacquelin, mens åtte spillere deler femteplassen fem bak. Det frustrerer Jacquelin.

– Jeg møtte veggen litt på de siste ni hullene i dag. Jeg burde vel egentlig ha ledet med fem-seks slag, og sett i ettertid burde jeg håndtert situasjonen bedre. Jeg fulgte litt for mye med på hvordan de andre spillerne gjorde det, og mistet litt av konsentrasjonen og momentumet jeg hadde bygget opp.

Eirik Tage Johansen har som eneste nordmann også spilt i Sicilia denne uken, men misset dessverre cuten etter runder på 72 og 80 slag.

 

Leaderboard.