Norges mest lovende juniorspillere har denne uken vært i aksjon i årets tredje Titleist Tour-turnering på Moss & Rygge GK, og til slutt var det en drammenser og en Stavanger-jente som stod på toppen av pallen.

Kristian Krogh Johannessen (16) og Katerina Jæger (17) ledet begge sine respektive klasser før dagens tredje og avsluttende runde i Østfold, etter at de lå på henholdsvis fire under og to over par etter gårsdagen. Johannessen startet dagen fem slag foran hjemmebanefavoritt Kristoffer Ventura, og holdt stand til tross for hans svakeste runde så langt i turneringen – 75 slag (+3). Runden inneholdt fire bogeys, en birdie og resten par, noe som sikret en seier med tre slags margin. Ventura endte på andreplass med sine to over par, etter å ha notert seg for runder på 75, 70 og 73 slag. 

Johannessen og Ventura, som forøvrig er lagkamerater på juniorlandslaget, har vært overlegent best av gutta denne uken. Hagas Mikkel Bjerch-Andresen og Andreas Gjesteby fra Drammen delte tredjeplassen på ni over par.

I jenteklassen vant Katerina Jæger til slutt med to slags margin på Bærum Golfklubbs Olivia Hüllert, med en vinnerscore på fem over par. Hennes avslutningsrunde på 75 slag inneholdt fem bogeys, to birdies og resten par. Anette Lucia Lyche (Bærum GK) endte på tredjeplass, 11 over par.

Jægers seier kommer godt ekstra med ettersom hun før turneringen lå nede på en 18. plass på Titleist Tour Order of Merit. Den oppdaterte listen er i skrivende stund ikke publisert, men Jæger vil nok gjøre et solid byks opp denne listen. Det samme kan vi vente at Johannessen i gutteklassen gjør – han lå på en 17. plass før helgens konkurranse.

Neste turnering på Titleist Tour-programmet spilles på Haga Golfklubb fra 11. til 12. juli. I motsetning til de andre turneringene i år er ikke dette en slagturnering. Spillerne skal her møte hverandre i matchspill.

 

 

Runde 1 og 2

Etter to runder er det 16 år gamle Kristian Krogh Johannessen som ligger komfortabelt plassert på toppen av leaderboardet. Etter runder på 71 (-1) og 69 (-3) slag ligger han fire under totalt, og tar med seg en ledelse på solide fem slag til morgendagens avslutningsrunde. Turneringen spilles totalt over 54 hull.

 

I EM-form

Johannessen ledet også etter første runde, etter å ha notert seg for tre birdies og en dobbelbogey. Andrerunden klarte han å heve spillet ytterlige et hakk med solide fem birdies og to bogeys. Fana Golfklubbs Andreas Lloyd Aronsen som lå på andreplass etter første runde falt derimot tilbake til en delt niendeplass med en runde på ni over par. Han ligger ni over totalt, 13 bak drammenseren.

Johannessen jages nå av hjemmebanefavoritt Kristoffer Ventura som ligger en over par etter to runder. Ventura er i likhet med Johannessen kun 16 år gammel, og de er begge med på Norges juniorlandslag. I fjor tok laget sølv under lag-EM i Tyrkia, og 5. til 9. juli er de aksjon igjen i årets utgave av mesterskapet, da på Prague City Golf Club i Tsjekkia.

Ventura åpnet med en skuffende 75-runde, men tok seg i nakkeskinnet og slo tilbake med en 70-runde. Med tanke på at han allerede ligger på en andreplass på tourens Order of Merit-liste vil han nok klatre til topps her, dersom resultatet holder seg til i morgen. Lederen på Titleist Tour OoM, Vetle Marøy (Bergen GK) har så langt slitt denne helgen og ligger på en 26. plass med 15 over par.

Ytterlige fire slag bak Ventura deler tre spillere tredjeplassen – Fredrik Hansen Jullum  (Losby GK), Andreas Tendenes (Jæren GK) og Andreas Gjesteby (Drammen GK) ligger alle fem over. Også Gjesteby er en del av EM-laget som reiser til Tsjekkia i juli.

 

Favorittene innfrir

I jenteklassen er det jevnere i toppen – kun ett slag skiller Katerina Jæger (Stavanger GK) som leder og Nicoline Skaug (Oslo GK) før sisterunden. Lederscoren er på to over par, etter at Jæger leverte to stabile 73-runder (+1). Etter femten spilte hull av første runde lå 17 åringen to under par, men med en dobbelbogey og en bogey på de tre siste hullene falt hun tilbake. Likevel holdt det til delt ledelse med Olivia Hüllert. To bogeys, en birdie og resten par på andrerunden var nok til å gi henne ensom ledelse før morgendagen, mens Hüllert falt til en tredjeplass.

Skulle hun holde løpet ut imorgen vil det bety et solid byks på Titleist Tour Order of Merit. Så langt i år ligger hun på en 18. plass på poenglisten.

I likhet med gutta spiller også jentene lag-EM 5. til  9. juli, de på Sardinia i Italia. Både Nicoline Skaug på andreplass og Hüllert på tredjeplass er tatt ut til dette laget. Av de andre jentene på laget ligger Anette Lyche som nummer fire, Maria Tønnessen er på sjetteplass, Stine Pettersen er nummer åtte mens Marthe Wold ligger på tiendeplass. Hele laget er med andre ord i ferd med å innfri da alle er inne på topp-ti på resultatlisten.