Det sa han under tirsdagens pressekonferanse i forkant av The Open Championship, som slår i gang på Royal Troon torsdag.

McIlroy trakk seg fra OL forrige måned på grunn av frykten for zikaviruset. Det samme har Dustin Johnson og Jason Day gjort de siste ukene, og mandag kom nyheten om at Jordan Spieth har gjort det samme.

Dermed blir OL i golf uten verdens fire beste spillere. Jordan Spieth kaller avgjørelsen «en av de vanskeligste han har tat i hele sitt liv». Rory McIlroys holdning til turneringen står i skarp kontrast.

– Jeg er veldig komfortabel med avgjørelsen. Jeg kommer sannsynligvis til å se på OL, men jeg vet ikke om golf er en av øvelsene jeg kommer til å se på. Jeg kommer til å se på friidrett, svømming, svømming, stuping, du vet, øvelsene som betyr noe, sier McIlroy.

(Kommentar: Det handler ikke om zikavirus)

McIlroy hadde vært et av de store trekkplastrene når golf er en del av OL for første gang siden 1904. Han sier han ikke har dårlig samvittighet for at han står over turneringen.

– Jeg begynte ikke med golf for å forsøke å utvikle golfsporten. Jeg begynte med golf for å vinne turneringer og majorer.

McIlroys kontroversielle uttalelse får slakt av The Golf Channel-kommentator Brandel Chamblee. Se video under: