Under lørdagens tredjerunde av Evian Masters noterte Suzann seg for en 69-runde (-3), og klatret til en delt 13. plass i turneringen. 

Etter å ha startet turneringen på en 56. plass er hun nå med sine syv under par kun ett slag unna en topp ti-plassering, og har i skrivende stund fem slag opp til ledende Ai Miyazato fra Japan. Men som som hun selv skriver på sin nettside betyr det så lite i lys av helgens tragiske hendelser.

Tutta er selv fra Oslo, og nyhetene om hva som har skjedd hjemme i Norge har gått sterkt inn på henne. På bloggen sin skriver hun:

– Mine følelser og tanker går til alle mennesker i Oslo. Hadde en god 67-runde i dag, men dette føles ikke så viktig når jeg hører nyhetene fra hjembyen min Oslo skrev hun etter gårsdagens runde.

Senere oppdaterte hun sin Twitter-profil:

– Sjokkerende med bombeangrepene i Oslo i dag!  Så trist, også i hjembyen min. Jeg tenker på og ber for alle nordmenn. Hva er galt med folk? Hva skjer med verden? Jeg trodde alltid at Norge var så trygt som det går an å bli, tydelig at jeg tok feil, skriver hun.

Pettersen ble intervjuet av golf.com etter runden, og var tydelig preget mens hun kjempet for å holde tårene tilbake.

– Dette er den største katastrofen i Norges historie. Alt jeg kan gjøre er å sende mine tanker og kjærlighet til de der hjemme. Golf betyr ingenting når mine landsmenn går gjennom det de gjør i dag, og fortsatt er det mange familier som ikke vet om deres barn eller familiemedlemmer er i live, sa hun.

 

Runde 2

Tutta lå på en skuffende 56. plass etter første runde, men er nå helt oppe på en 18. plass etter en runde på solide fem under par (67).

Hun er nå fire under for turneringen, og har en luke på fem slag opp til lederen Miki Saiki fra Japan. Hun leder med ett slag på fem spillere, blant dem svenske Maria Hjorth.

Etter en regntung gårsdag var det tydelig at Suzann trivdes i bedre vær fredag. Hennes runde var bogeyfri, og inneholdt fem birdies, hvorav to av dem kom på de to siste hullene. 

Verdesener Yani Tseng lå på en tiendeplass etter første runde, men dalte nedover listene etter en 73-runde i dag. Hun er på en 38. plass, to under par.

 

Runde 1

Tutta åpnet med en runde på en over par (73), og har dermed plassert seg nede på en 56. plass etter første runde på Evian-les-Bains-banen. Oslojenta åpnet sterkt med birdie på åpningshullet, men falt tilbake igjen med bogey på det tredje hullet. To hull senere svarte hun med birdie, før en dobbelbogey førte til at hun stupte ned resultatlisten.

På de syv siste hullene skulle hun gjøre en bogey, en birdie og fem par, og hun er nå seks slag bak Maria Hjorth, Shin-Ae Anh og Karen Stupples i tet. Hadde det ikke vært for dobbelbogeyen på det 11. hullet ville Tutta vært en under for dagen og delt 25.-plassen. 

Det er uvant kost å se Tutta så langt nede på resultatlisten, etter at hun uke etter uke er med å kjempe høyt oppe på resultatlistene. Men som vi vet har hun en unik evne til å gå helt i kjelleren og avslutte sterkt, så mye står fortsatt på spill for den norske jenta.

I går ble det bekreftet at Evian Masters fra 2013 blir å regne som en offisiell major-turnering, en avgjørelse Suzann tar varmt imot.

– Jeg er veldig glad for at Evian Masters blir en major fra starten av 2013. Jeg har sagt mange ganger at dette er en av de beste turneringene. Det blir herlig å ha en major-turnering til i Europa ved siden av British Open. Det er inspirerende å være i Frankrike nå med Tour de France så nærme og de fantastiske prestasjonene til Thor Hushovd og Edvald Boasson Hagen, skriver hun på sin hjemmeside.