Talley, som har spilt de to siste årene på Symetra Tour – nivået under LPGA Tour, ble et populært ansikt i det amerikanske golfmiljøet etter deltakelsen i Golf Channels populære realityprogram «The Big Break».

24-åringen endte på 54. plass på årets Symetra Tour, og har dermed fulle rettigheter på Symetra Tour neste år. Nå skal hun imidlertid også forsøke å sikre seg Ladies European Tour-kortet for 2016:

Nylig flyttet hun til Oslo, hvor hun forbereder seg til Ladies European Tour-kvalifiseringen. Hun er allerede i gang med språkkurs, fire timer hver dag, fire ganger i uken.

– Oslo er fantastisk. Det er en vakker by og den er ikke overveldende i det hele tatt. Man kan komme seg rundt til fots og utforske så mye, jeg har det veldig bra. Jeg har vært på språkkurs siden første dag jeg ankom Oslo, og har funnet meg leilighet. Jeg har funnet meg til rette raskt. Oslo er en veldig aktiv og sunn by, det elsker jeg. Jeg ser konstant mennesker som er ute og løper, sykler, går tur etc., og jeg føler det er et fantastisk miljø å være i, forteller Talley i et intervju med Symetratour.com denne uken. 

Talley skal spille pre-kvalifisering til Q-School i Marokko 10. til 13. desember. To norske spillere skal også forsøke å komme seg til finalen: Marita Engzelius, som i likhet med Talley har spilt de to siste årene på Symetra Tour, og Veslemøy Kontorp Heramb. Rachel Raastad er allerede klar for finalen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Emily Talley deltok i Big Break Mexico våren 2013. Talley er nummer seks fra høyre. (Foto: Golf Channel)

Talley sier hun har begynt å jobbe med Jonas Lilja i NGF på Toppgolf-senteret i Bærum for å forberede seg til Q-School, men enda viktigere – til neste sesong. Hun sier hun foreløpig ikke har bestemt seg for hvilket kontinent hun kommer til å konkurrere mest på i 2016.

– Jeg trener på et innendørs/utendørs anlegg, Toppgolf, de har åpnet dørene for meg og vært helt fantastiske. Jeg setter virkelig pris på deres generøsitet og vennligheten til Norges Golfforbund siden jeg fortalte dem at jeg skulle flytte til Oslo. De har vært veldig behjelpelige, det hadde ikke vært så enkelt å flytte hvis det ikke hadde vært for dem, sier Talley til Symetratour.com.

(Les intervjuet med Talley i sin helhet her. Norsk Golf har ikke lykkes i å komme i kontakt med henne)

Fulgte kjæresten

Team Norway-coach Jonas Lilja sier til Norsk Golf at han kom i kontakt med Talley gjennom toppidrettssjef Jon Karlsen og de to Team Norway-jentene Tonje Daffinrud og Marita Engzelius.

– Hun spiller med Marita på Symetra Tour, og Tonje kjente hun gjennom mange felles venner som gikk på samme skole som Tonje gikk. Emily studerte ved University of Colorado, det ligger rett ved siden av University of Denver hvor Tonje studerte. Vi har akkurat begynt å jobbe sammen. Hun er en veldig dyktig spiller, men har slitt litt med selvtilliten i år, noe som har gått ut over «ball strikingen». Men det er liten tvil om at hun har stort potensiale.

Det er bare bra hvis de er flere spillere som kan pushe hverandre til å bli bedre

Jonas Lilja

– Hvorfor i all verden flyttet hun til kalde Norge når hun først skal bo i Europa?

– Kjæresten hennes er norsk og har flyttet til Oslo. Derfor kom hun også til Norge. Det virker som hun trives veldig godt her, sier Lilja til Norsk Golf.

Han sier han har avtale om å samarbeide med Talley frem til Q-School i desember. Etter det gjenstår det å se om de skal fortsette å jobbe sammen. Han sier det bare er posivt for de norske elitespillerne     å få nok en spiller inn i miljøet.

– Jeg vet at hun og Tonje snart skal reise ned til Spania for å trene et par uker. Hun er en god venn av flere av spillerne i Team Norway. Hun tilfører en hel del, og det er bare bra hvis de er flere som kan pushe hverandre til å bli bedre. 

– Er det aktuelt å ha henne med på Team Norway-samlinger?

– Nei. Våre samlinger er til for vårt OL-team, og de er norske statsborgere. Det er et av kriteriene. Det var en av grunnene til at Caroline Westrup ble norsk statsborger for en tid tilbake.

Lilja tror det er helt utelukket for Talley å bli norsk statsborger.

– Hehe, nei, det kan jeg ikke se for meg at hun har ønske om. Men det er veldig positivt at hun kommer inn i miljøet. Det er jo ikke akkurat veldig stort!

Se alle episodene fra sesongen Emily Talley deltok i Big Break her