En avslutningsrunde på 76 slag rundet av en stabil uke på jobb for Drammen GKs Kristian Krogh Johannessen på Troon Golf i Skottland.

Den legendariske Open-banen viste seg å være en tøff test for spillerne, noe en vinnerscore på ni over par vitner om. I løpet av hele uken ble det bare levert en runde under par i hele feltet.

Johannessen endte bare tre slag bak den islandske vinneren Ragnar Gardarsson, som beseiret Max Orrin (England) og Katja Pogacar (Slovenia) i omspill.

Stine Pettersen (Moss & Rygge GK) avsluttet med 84 slag, hennes høyeste score denne uken, men klatret likevel fem plasser opp til delt 36. plass.

– – – – – – 

 

Runde 1

Kristian Krogh Johannessen er alene på sjetteplass før siste runde av prestisjeturneringen The Duke of York Young Champions Trophy i Skottland.

Ikke noe hvilehjem for Kristian Krogh Johannessen og Stine Pettersen, som søndag kveld dro rett fra å banke svenskene i Suzann Pro Challenge til The Duke of York Young Champions Trophy i Skottland. Turneringen slo i gang tirsdag, og torsdag er det klart for den tredje og avsluttende runden på ærverdige Royal Troon Golf Club i Ayshire. Troons Old Course har forøvrig vært vertskap for The Open Championship åtte ganger, sist i 2004.

Dette er ikke første gang i år våre unge håpefulle har vært i aksjon på Troon: Marthe Wold kom i slutten av juni på 54. plass i Helen Holm Scottish Ladies Open, der også Olivia Hüllert og Maria Tønnessen deltok.

Kristian Krogh Johannessen (Drammen GK) og Stine Pettersen (Moss & Rygge) er med som de eneste norske i turneringen. Det spilles blandede felt, der både gutter og jenter konkurrerer mot hverandre i samme klasse. Og det er førstnevnte som har hatt mest grunn til å smile denne uken.

Johannessen leverte onsdag en 77-runde, to slag dårligere enn hans åpningsrunde. Med en total på 152 slag ligger han seks slag bak den slovenske lederen Katja Pogacar, og kun tre bak engelskmannen Matthew Fitzpatrick på den tredje og siste pallplassen.

Stine Pettersen har ikke bitt like godt fra seg denne uken, og ligger nede på 41. plass. Pettersen har levert runder på 81 og 83 slag, og har bare æren å spille for torsdag.

Turneringen er kun for de nasjonale juniormesterne i de 33 deltagerlandene, og det er et høy kvalitet på feltet. Nicoline Skaug vant årets  junior-NM for andre gang på rad og skulle i utgangspunktet spille med flagget på brystet i Skottland denne uken, men ettersom både hun og Annette Lyche har påbegynt sine collegekarrierer, overtok Pettersen plassen.